0 1
Crumble koláč s rebarborou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

140 g jemné ovesné vločky
130 g máslo změklé
100 g hladká mouka
90 g třtinový cukr
5 g prášek do pečiva
prášek, dřeň, aroma ... vanilka
špetka sůl
na vymazání formy máslo
A ještě
200 g jablka
160 g rebarbora
1 lžíce agávový sirup
1 lžíce citrónová šťáva
1 lžička kukuřičný škrob

Crumble koláč s rebarborou

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Zdravé recepty

Čas rebarbory je krátký. Je to čistě jarní záležitost. Od konce června bychom se jí měli vyhýbat, protože stoupá obsah šťavelanů.

  • 55 min
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mouku promícháme s vločkami, cukrem, solí, vanilkou, práškem do pečiva a změklým máslem. Přibližně 4/5 hmoty namačkáme na dno vymazané pečící formy.

2
Hotovo

Rebarboru oloupeme a nakrájíme na cca půl centimetrové plátky. Posypeme jimi těsto. Jablka oloupeme, odstraníme semínka a nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme s agávovým sirupem, citrónovou šťávou a škrobem. Rozvrstvíme na rebarboru a navrch nadrolíme zbytek těsta.

3
Hotovo

Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. dozlatova, cca 35 minut.

4
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Falafel
další
Pestrá bagetka s kozím sýrem
předchozí
Falafel
další
Pestrá bagetka s kozím sýrem

Přidejte svůj komentář