Ingredience
- 140 g jemné ovesné vločky
- 130 g máslozměklé
- 100 g hladká mouka
- 90 g třtinový cukr
- 5 g prášek do pečiva
- prášek, dřeň, aroma ... vanilka
- špetka sůl
- na vymazání formy máslo
A ještě
- 200 g jablka
- 160 g rebarbora
- 1 lžíce agávový sirup
- 1 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžička kukuřičný škrob
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Mouku promícháme s vločkami, cukrem, solí, vanilkou, práškem do pečiva a změklým máslem. Přibližně 4/5 hmoty namačkáme na dno vymazané pečící formy. |
2 Hotovo | Rebarboru oloupeme a nakrájíme na cca půl centimetrové plátky. Posypeme jimi těsto. Jablka oloupeme, odstraníme semínka a nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme s agávovým sirupem, citrónovou šťávou a škrobem. Rozvrstvíme na rebarboru a navrch nadrolíme zbytek těsta. |
3 Hotovo | |
4 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue. |