0 0
Crumble koláč s tvarohem a rebarborou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Drobenka
160 g jemné ovesné vločky
100 g špaldová mouka
100 g máslo
80 g třtinový cukr
vanilka
špetka sůl
Náplň
250 g měkký tvaroh
50 g třtinový moučkový cukr
1 vejce
A ještě
150 g rebarbora
50 g rybíz

Crumble koláč s tvarohem a rebarborou

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • 55 min
  • Snadné

Ingredience

  • Drobenka

  • Náplň

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Forma o průměru 27 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rebarboru omyjeme, oloupeme a slupky nasypeme do malého kastrůlku. Přelijeme trochou vody a povaříme 5 minut. Pak vývar slijeme do skleničky a použijeme při pečení. Máslo buď rozpustíme nebo necháme hodně změknout. Rebarboru nakrájíme na kousky.

2
Hotovo

Z vloček, mouky, cukru, vanilky, špetky soli a 3 lžic vývaru z rebarbory užmouláme drobenku. Z tvarohu s cukrem, vejcem, vanilkou a 2 lžícemi vývaru z rebarbory ušleháme tekutější směs.

3
Hotovo

Koláčovou formu položíme na pečící papír a obkreslíme tužkou. Vystříhneme kruhovou "vložku" do formy. Dno formy navlhčíme vodou a namuchlaný papír do ní vložíme. Rozprostřeme na něj 3/4 drobenkové směsi, polijeme tvarohem a poklademe pokrájenou rebarborou. Na ní ještě poházíme pár kuliček rybízu. Navrch rozdrobíme zbytek žmolenky.

4
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 35 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jarní závitky s chilli dipem
další
Vege kari
předchozí
Jarní závitky s chilli dipem
další
Vege kari

Přidejte svůj komentář