Ingredience
Drobenka
- 160 g jemné ovesné vločky
- 100 g špaldová mouka
- 100 g máslo
- 80 g třtinový cukr
- vanilka
- špetka sůl
Náplň
- 250 g měkký tvaroh
- 50 g třtinový moučkový cukr
- 1 vejce
A ještě
- 150 g rebarbora
- 50 g rybíz
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rebarboru omyjeme, oloupeme a slupky nasypeme do malého kastrůlku. Přelijeme trochou vody a povaříme 5 minut. Pak vývar slijeme do skleničky a použijeme při pečení. Máslo buď rozpustíme nebo necháme hodně změknout. Rebarboru nakrájíme na kousky. |
2 Hotovo | Z vloček, mouky, cukru, vanilky, špetky soli a 3 lžic vývaru z rebarbory užmouláme drobenku. Z tvarohu s cukrem, vejcem, vanilkou a 2 lžícemi vývaru z rebarbory ušleháme tekutější směs. |
3 Hotovo | Koláčovou formu položíme na pečící papír a obkreslíme tužkou. Vystříhneme kruhovou "vložku" do formy. Dno formy navlhčíme vodou a namuchlaný papír do ní vložíme. Rozprostřeme na něj 3/4 drobenkové směsi, polijeme tvarohem a poklademe pokrájenou rebarborou. Na ní ještě poházíme pár kuliček rybízu. Navrch rozdrobíme zbytek žmolenky. |
4 Hotovo | Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 35 minut. |