Ingredience
Korpus
- 150 g jemné ovesné vločky
- 100 g máslo
- 80 g třtinový cukr
- 30 g špaldová mouka hladká
Náplň
- 250 g měkký tvaroh
- 20 g moučkový cukr
- 1 vejce
- z 0,5 citrónová šťáva
- špetka sůl
A ještě
- 400 g mražené borůvky
- mandlové hranolky
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Ovesné vločky nasypeme do sekáčku a krátce "protočíme", aby jsme je zjemnili. Poté z nich pomocí pokrájeného másla, špaldové mouky a cukru vytvoříme žmolenku. Formu vyložíme pečícím papírem a 3/4 žmolenky namačkáme na dno. |
2 Hotovo | Rozmixujeme tvaroh s cukrem, citrónovou šťávou, špetkou soli a vejcem a nalijeme na vločky. Na tvaroh rozvrstvíme mražené nebo čerstvé borůvky a poklademe zbytkem žmolenky. Navrch nasypeme mandlové hranolky a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme cca 30-35 minut, až začne povrch růžovět. Krájíme po zchladnutí. |
2 komentářů Schovat komentáře
Lehké, svěží a moc chutné. Následovala jsem recept přesně podle návodu. Použila jsem čerstvé jahody. Korpus byl po 30 min na 180C uvnitř nedopečený, příště nechám déle.
Dobrý večer, Katarino, to jsem mě těší, že Vám dezertík chutnal. My ho máme taky moc rádi. Peču na 180 st. C horkovzduch a řídím se tím, že začne povrch růžovět. Každá trouba peče trochu jinak, tak příště přidejte pár minut 🙂