Ingredience
Těsto
- 200 g jemné ovesné vločky
- 110 g máslo
- 40 g třtinový cukr
Náplň
- 250 g měkký tvaroh
- 250 g ricotta
- 100 ml šlehačka
- 65 g třtinový cukr
- 50 g mák
- 0,5 sáčku vanilkový pudink
- špetka sůl
- vanilka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Z jemných vloček, cukru a másla připravíme žmolenku. Můžeme dát všechny ingredience do elektrického sekáčku a připravit jí v něm. Potom 3/4 těsta namačkáme do pekáčku vymazaného máslem. |
2 Hotovo | Pudink smícháme s cukrem, šlehačkou, vanilkou a špetkou soli. Vlijeme do mixéru, přidáme tvaroh a ricottu a rozmixujeme na hladký krém. Přisypeme mák a ještě malou chvilku promixujeme. Směs nalijeme na drobenkový základ a navrch rozdrobíme zbylou čtvrtinu těsta. |
3 Hotovo | Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme dozlatova, cca 35 minut. Krájíme zcela zchladlé. |