0 0
Crumble řezy s tvarohem a mákem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Těsto
200 g jemné ovesné vločky
110 g máslo
40 g třtinový cukr
Náplň
250 g měkký tvaroh
250 g ricotta
100 ml šlehačka
65 g třtinový cukr
50 g mák
0,5 sáčku vanilkový pudink
špetka sůl
vanilka

Crumble řezy s tvarohem a mákem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Tvaroh, ricotta i mák jsou bohatým zdrojem vápníku.

  • 55 min
  • Porcí: 6
  • Snadné

Ingredience

  • Těsto

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Použila jsem pekáček 18×28 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Z jemných vloček, cukru a másla připravíme žmolenku. Můžeme dát všechny ingredience do elektrického sekáčku a připravit jí v něm. Potom 3/4 těsta namačkáme do pekáčku vymazaného máslem.

2
Hotovo

Pudink smícháme s cukrem, šlehačkou, vanilkou a špetkou soli. Vlijeme do mixéru, přidáme tvaroh a ricottu a rozmixujeme na hladký krém. Přisypeme mák a ještě malou chvilku promixujeme. Směs nalijeme na drobenkový základ a navrch rozdrobíme zbylou čtvrtinu těsta.

3
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme dozlatova, cca 35 minut. Krájíme zcela zchladlé.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kuřecí prsa plněná ananasem v kari omáčce
další
Roládky s červenou řepou
předchozí
Kuřecí prsa plněná ananasem v kari omáčce
další
Roládky s červenou řepou

Přidejte svůj komentář