0 0
Crumble s ořechy a meruňkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
150 g jemné ovesné vločky
120 g máslo
80 g třtinový cukr
60 g vlašské ořechy
Náplň
250 g mascarpone
190 g meruňková přesnídávka
meruňky
špetka sůl

Crumble s ořechy a meruňkami

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Zdravé recepty

Jemný smetanový sýr mascarpone s jemně nasládlou chutí pochází z Lombardie.

  • 35 min
  • Porcí: 8
  • Snadné

Ingredience

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Porcelánové misky na muffiny vymažeme silně máslem. Z vloček, cukru, posekaných ořechů a změklého másla prsty utvoříme žmolenku. Polovinu žmolenky do nich rozdělíme .

2
Hotovo

Mascarpone vyšleháme s přesnídávkou a špetičkou soli a nalijeme na základní vločkovou vrstvu. Do každé misičky položíme půlku meruňky a posypeme zbytkem žmolenky.
Crumble můžeme upéct i ve vymazaném pekáčku, ale je potřeba počítat s tím, že marcarpone s přesnídávkou neztuhnout tak, aby se moučník dal krájet na řezy.

3
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. a pečeme cca 20 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Smažené řízečky z marinovaného tofu se salátem z kořenové zeleniny
další
Hermelínová pomazánka
předchozí
Smažené řízečky z marinovaného tofu se salátem z kořenové zeleniny
další
Hermelínová pomazánka

Přidejte svůj komentář