Ingredience
Korpus + drobenka
- 200 g jemné ovesné vločky
- 120 g + na vymazání formy máslo
- 50 g třtinový cukr
- špetka sůl
Náplň
- 240 g rebarbora
- 200 ml voda
- 40 g třtinový cukr
- 10 g + 50 g voda vanilkový pudink
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Slupky dáme do kastrolu, zalijeme cca 2 dl vody, osladíme cukrem a 5 minut povaříme. Vzniklý sirup přecedíme do jiného kastrolu, slupky vyhodíme, a do sirupu přisypeme kousky rebarbory. Povaříme dvě minutky a přilijeme pudink rozmíchaný s půl deckou vody. Ještě povaříme minutku do zhoustnutí. |
2 Hotovo | V mezičase užmouláme drobenku z vloček, másla, cukru a špetky soli. Buď rukou nebo v elektrickém sekáčku. Formu vymažeme silnější vrstvou másla a 3/4 směsi natlačíme na dno. Na korpus nalijeme pudink a rozetřeme po celé ploše. Zbytek drobenky nasypeme navrch. |
3 Hotovo | Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C dozlatova, cca 30 minut. |