0 0
Crumble s rebarborovým pudinkem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Korpus + drobenka
200 g jemné ovesné vločky
120 g + na vymazání formy máslo
50 g třtinový cukr
špetka sůl
Náplň
240 g rebarbora
200 ml voda
40 g třtinový cukr
10 g + 50 g voda vanilkový pudink

Crumble s rebarborovým pudinkem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Čas rebarbory je krátký, trvá od půlky května do půlky června. Konzumují se pouze řapíky.

  • 50 min
  • Porcí: 8
  • Snadné

Ingredience

  • Korpus + drobenka

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Forma 26 x 18 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Slupky dáme do kastrolu, zalijeme cca 2 dl vody, osladíme cukrem a 5 minut povaříme. Vzniklý sirup přecedíme do jiného kastrolu, slupky vyhodíme, a do sirupu přisypeme kousky rebarbory. Povaříme dvě minutky a přilijeme pudink rozmíchaný s půl deckou vody. Ještě povaříme minutku do zhoustnutí.

2
Hotovo

V mezičase užmouláme drobenku z vloček, másla, cukru a špetky soli. Buď rukou nebo v elektrickém sekáčku. Formu vymažeme silnější vrstvou másla a 3/4 směsi natlačíme na dno. Na korpus nalijeme pudink a rozetřeme po celé ploše. Zbytek drobenky nasypeme navrch.

3
Hotovo

Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C dozlatova, cca 30 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Hlíva na grilu
další
Grilovaný salát caprese
předchozí
Hlíva na grilu
další
Grilovaný salát caprese

Přidejte svůj komentář