Ingredience
- 350 g mleté vepřové maso
- 200 ml smetana na vaření
- 2 stroužky česnek
- 1 mrkev
- 1 vejce
- 1 vrchovatá lžíce směs koření Čubrica
- 0,75 sklenice sterilované zelínebo propláchnuté kysané
- 0,5 hrnku rýže
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
- kečup
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V míse smícháme mleté maso s kořením, solí, pepřem, trochou oleje, lisovaným česnekem a jemně nastrouhanou mrkví. Rýži propláchneme na cedníku, okapeme a přidáme do mletého masa. Zalijeme smetanou a přimícháme i slité zelí. |
2 Hotovo | Zapékací misku vymažeme olejem. Masovou směs do ní přendáme a rozvrstvíme po celé ploše. Hranou stěrky zbrázdíme povrch a vydatně pokapeme kečupem. Zakryjeme pokličkou nebo alobalem. |
3 Hotovo | Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a 45 minut zapékáme. Po této době zakrytí sundáme a dopečeme ještě 15 minut. |
4 komentářů Schovat komentáře
Dobrý den Miriam,
včera jsem čubricu uvařila a moc jsme si pochutnali, děkuji za recept na výborné jídlo, které se navíc rychle připraví, což je během pracovního týdne k nezaplacení 🙂 Už mám uložené mezi oblíbenými recepty a děkuji za Vaše stránky, jsem ráda, že jsem je objevila 🙂
Milá Andreo, děkuju moc za Váš krásný komentář. Jsem ráda, že čubrica zabodovala. I u nás patří mezi oblíbené favority. Těší mě, že Vám jsou naše stránky inspirací a doufám, že si ještě nějaké laskominy oblíbíte 😛
delam vicemene podobny recept jen na dno nejprve rozprostru sladkokysele zeli na nej jedna vrstva tenko pokrajenych rajcat, na ne tento nakyp na nej znovu vrstva rajcat na platky a potrit protlakem s bazalkou
Díky za tip, masový nákyp máme moc rádi. Zkusím tuto obměnu 🙂