1 0
Cuketa plněná mletým masem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g mleté vepřové maso
200 g rajčatové pyré
150 g čedar
3 cuketa max. 20 cm velké
3 snítky oregano
3 stroužky česnek
1 cibule
mletý pepř
chilli koření
sůl
olej

Cuketa plněná mletým masem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Zdravé recepty

Oregano prý získalo svůj český název "dobromysl", proto, že přináší dobrou náladu, a také potěšení z dobrého jídla.

  • 65 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme na troše oleje. Přidáme posekaný česnek a ještě chvilku restujeme. Přihodíme mleté maso a vařečkou se snažíme maso rozmělnit na co nejmenší části.

2
Hotovo

Zatímco se nám připravujeme masová směs, omyjeme a osušíme cukety. Podélně je rozkrojíme a vnitřky vydlabeme lžičkou. Středy mladých cuketek rozkrájíme do masa, vatovité středy s tvrdšími semínky ze starších cuket vyhodíme. Lžičkou vyškrábeme co nejvíc dužiny (z mladých i starších) a přidáme k masu, protože to mu dodá šťavnatost.
Čím víc cukety vyškrábeme, tím víc v nich budeme mít šťavnaté náplně :)

3
Hotovo

Maso okořeníme solí, chilli kořením, oreganem a pepřem. Přilijeme rajčatové pyré a stáhneme z plotny. Maso by mělo být výraznější, protože lodička z cukety chuť trošku stáhne, ale pozor na přesolení. Do směsi přisypeme dvě třetiny strouhaného sýra a zamícháme.

4
Hotovo

Do zapékací misky nalijeme kapku oleje a vyskládáme na něj vydlabané cuketky. Ty naplníme připravenou náplní, pěkně vrchovatě. Pokud něco zbyde, rozložíme kolem naplněných cuket. Obsypeme omytými cherry rajčátky. Přikryjeme alobalem a pečeme 25 minut při 170 st. C. Pak odstraníme alobal, posypeme zbylým sýrem, zvýšíme teplotu na 180 st. C a ještě 15 minut pečeme odkryté.

5
Hotovo

Rajčátka pustí šťávu, kterou použijeme k přelití lodiček na talířích. Maso je tak šťavnaté a chutné, že jakákoliv příloha je navíc :D

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Trhané kuřecí maso se salátem
další
Křehký švestkový koláč s mákem
předchozí
Trhané kuřecí maso se salátem
další
Křehký švestkový koláč s mákem

Přidejte svůj komentář