0 0
Cuketa plněná salsicciou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 cuketa střední
2 salsiccia
2 stroužky česnek
200 g rajčata
150 ml rajčatová passata
50 ml šlehačka
20 g parmazán
1 cibule
tymián
olivový olej

Cuketa plněná salsicciou

Trendy:
  • Masožrout

Salsiccia (salsiča) je kořeněná italská nevařená klobása.

  • 45 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Použijeme cuketu, která má ještě šťavnatý střed.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky. Do zapékací formy nalijeme olivový olej a na dno nasypeme cibuli s česnekem.

2
Hotovo

Rajčata nakrájíme na měsíčky a rozvrstvíme na cibuli. Cuketu podélně rozpůlíme a lžičkou lehce vyškrábneme středová semínka. Do žlábku vymačkáme maso z klobásek a roztáhneme po celé délce. Vmáčkneme do rajčat.

3
Hotovo

Kolem cuket nalijeme passatu a šlehačku, na povrch položíme větvičky tymiánu. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme 20 minut. Pak cukety posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme dalších 15 minut. Podáváme s chlebem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Zadělávaná kedlubna
další
Toustíky s kozím sýrem a marinovanou řepou
předchozí
Zadělávaná kedlubna
další
Toustíky s kozím sýrem a marinovanou řepou

Přidejte svůj komentář