Ingredience
- 500 g - 2 menší cuketa
- 100 g sýr parmazánového typu
- 12 g psyllium
- 2 vejce
- 2 lžíce olivový olej
- 2 stroužky česneknebo sušený
- tymián
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Salát
- 30 ks cherry rajčátka
- 3 lžíce olivový olej
- 3 lžíce citrónová šťáva
- 2 lžíce jablečný koncentrátnebo cukr dle chuti
- špetka sůl
- čerstvá bazalka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cukety omyjeme a osušíme. Jednu nastrouháme na jemném a druhou na hrubém struhadle. Osolíme, promícháme a necháme na cedníku asi 10 minut vypotit. Pak lžící pomačkáme, abychom vymačkali puštěnou šťávu. Přidáme jemně nastrouhaný sýr, koření a psyllium. Promícháme a ochutnáme, osolíme dle chuti. Přidáme prolisovaný česnek a vejce a důkladně promícháme. Necháme 5 minut odstát, aby psyllium nabobtnalo. |
2 Hotovo | Plech vyložíme pečícím papírem a pomocí lžíce z těsta utvoříme 20 placiček. Mohou být blízko sebe, neroztečou se. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme dozlatova, cca 20 minut. |
3 Hotovo | V mezičase omyjeme a osušíme rajčátka. Překrájíme je na půlky a nasypeme do misky. Do skleničky vymačkáme citrónovou šťávu, přilijeme olej a jablečný koncentrát, osolíme špetičkou soli a vyšleháme vidličkou. Nalijeme na rajčata a ozdobíme posekanou bazalkou. |