0 0
Cukeťáčky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g - 2 menší cuketa
100 g sýr parmazánového typu
12 g psyllium
2 vejce
2 lžíce olivový olej
2 stroužky česnek nebo sušený
tymián
čerstvě mletý pepř
sůl
Salát
30 ks cherry rajčátka
3 lžíce olivový olej
3 lžíce citrónová šťáva
2 lžíce jablečný koncentrát nebo cukr dle chuti
špetka sůl
čerstvá bazalka

Cukeťáčky

Trendy:
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Cuketa je bezvadná variabilní zelenina s vysokým obsahem vody. Je skvělá na hubnutí
a detoxikaci těla.

  • 45 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Salát

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cukety omyjeme a osušíme. Jednu nastrouháme na jemném a druhou na hrubém struhadle. Osolíme, promícháme a necháme na cedníku asi 10 minut vypotit. Pak lžící pomačkáme, abychom vymačkali puštěnou šťávu. Přidáme jemně nastrouhaný sýr, koření a psyllium. Promícháme a ochutnáme, osolíme dle chuti. Přidáme prolisovaný česnek a vejce a důkladně promícháme. Necháme 5 minut odstát, aby psyllium nabobtnalo.

2
Hotovo

Plech vyložíme pečícím papírem a pomocí lžíce z těsta utvoříme 20 placiček. Mohou být blízko sebe, neroztečou se. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme dozlatova, cca 20 minut.

3
Hotovo

V mezičase omyjeme a osušíme rajčátka. Překrájíme je na půlky a nasypeme do misky. Do skleničky vymačkáme citrónovou šťávu, přilijeme olej a jablečný koncentrát, osolíme špetičkou soli a vyšleháme vidličkou. Nalijeme na rajčata a ozdobíme posekanou bazalkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jemně kořeněná mořská štika
další
Krémová zeleninová polévka pozdního léta
předchozí
Jemně kořeněná mořská štika
další
Krémová zeleninová polévka pozdního léta

Přidejte svůj komentář