Ingredience
- 2 střední cuketa
- 2 ks zeleninový bio bujón
- 30 g máslo
- 1 ks cibule
- 1 dl šlehačka
- 1 plná lžička kari
- 1 lžička římský kmín
- olivový olej
Špenátové chipsy
- miska čerstvý špenát
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Na oleji zesklovatíme posekanou cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou neloupanou cuketu (není-li moc velká, nemusí se odstraňovat semínka). Chvíli restujeme a okořeníme kmínem a kari. Zalijeme litrem horké vody a povaříme cca 10 minut. Poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem, zalijeme šlehačkou a necháme přejít varem. |
2 Hotovo | V mezičase si připravíme špenátové chipsy do polévky. Troubu vyhřejeme na 180 st. C. Plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme po něm špenátové listy. Pokapeme olejem, osolíme, opepříme a opečeme v troubě dokřupava. |