Postup přípravy
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 2 menší cukety
- 1 cibule
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1 vrchovatá lžička kurkumy
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička drobounce nakrájeného zázvoru
- 2 kostky zeleninového bio bujónu
- 1,3 l vody
- 1 dl šlehačky
- olej
- 3 starší housky
- sojová omáčka v rozprašovači (mám pro tento účel koupenou plastovou lahvičku s rozprašovačem)
Postup:
V kastrole na oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme římský kmín, zázvor a nakrájené cukety. Zasypeme kurkumou a koriandrem, chvíli restujeme a poté zalijeme vodou. Přidáme bujónové kostky a vaříme asi 10 až 15 minut. Potom polévku rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme šlehačku a ještě chviličku povaříme. Polévka je hustá a není potřeba zahušťovat.
Podáváme s krutony. Starší housky nakrájíme na maličké kostičky a opečeme na plechu v troubě na trošce oleje. Když jsou hotové, poprášíme sojovou omáčkou z rozprašovače.