0 0
Cuketová polévka se zázvorem a krutony

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Cuketová polévka se zázvorem a krutony

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    • 2 menší cukety
    • 1 cibule
    • 1/2 lžičky římského kmínu
    • 1 vrchovatá lžička kurkumy
    • 1/2 lžičky mletého koriandru
    • 1 lžička drobounce nakrájeného zázvoru
    • 2 kostky zeleninového bio bujónu
    • 1,3 l vody
    • 1 dl šlehačky
    • olej
    • 3 starší housky
    • sojová omáčka v rozprašovači (mám pro tento účel koupenou plastovou lahvičku s rozprašovačem)

    Postup:

    V kastrole na oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme římský kmín, zázvor a nakrájené cukety. Zasypeme kurkumou a koriandrem, chvíli restujeme a poté zalijeme vodou. Přidáme bujónové kostky a vaříme asi 10 až 15 minut. Potom polévku rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme šlehačku a ještě chviličku povaříme. Polévka je hustá a není potřeba zahušťovat.

    Podáváme s krutony. Starší housky nakrájíme na maličké kostičky a opečeme na plechu v troubě na trošce oleje. Když jsou hotové, poprášíme sojovou omáčkou z rozprašovače.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Kuřecí směs se šalvějí a pohankovými nudlemi
    další
    Křehký koláč s ostružinami
    předchozí
    Kuřecí směs se šalvějí a pohankovými nudlemi
    další
    Křehký koláč s ostružinami

    Přidejte svůj komentář