Ingredience
Korpus
- 400 g cuketa
- 60 g hrubá moukabezlepkářům doporučuju pohankovou
- 60 g čedar
- 50 g dýňová semínka
- 3 ks mražený špenátšpalíčkové porce
- 3 vejce vejce
- mletý pepř
Náplň
- 6 půlek sušená rajčata
- 2 stroužky česnek
- 1 ks čerstvý sýr typu žervé
- 1 ks cottage
- pažitka
- sůl
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Celou cuketu rozstrouháme na hrubém struhadle, osolíme a dáme na cedník vypotit. Přidáme povolený špenát. Asi po půl hodině cuketu se špenátem ještě vyždímeme. Přendáme do misky, do ktere jsme najemno rozstrouhali sýr. V elektrickém sekáčku nebo mixéru rozmixujeme dýňová semínka a přidáme je také k cuketě. Osolíme, opepříme, zasypeme moukou a přidáme žloutky. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který postupně zlehka vmícháme do těsta. |
2 Hotovo | Plech vyložíme pečícím papírem a po celé ploše rozetřeme rovnoměrně cuketové těsto. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 15 minut dozlatova. Korpus vyndáme, i s papírem přetáhneme na mokrou a vyždímanou utěrku, a s ní sbalíme do rolády. Po čtvrthodině rozbalíme, utěrku odstraníme a těsto uvolníme od papíru. Roztažené necháme na papíře zchladnout. |
3 Hotovo | V mezičase si připravíme náplň. Prolisujeme česnek a na trošičce olivového oleje orestujeme do mírně zlatavé barvy. V misce smícháme cottage se sýrem, přidáme česnek, na malé kostičky nakrájená rajčata a posekanou pažitku. Dle chuti osolíme. Náplň natřeme na celou plochu korpusu, kromě podélných 2 cm, které budou na konci rolády. Podélně stočíme, zabalíme do fresh fólie a necháme odpočinout v lednici aspoň půl hodinky. |