Cuketová roláda s náplní ze sušených rajčat

0 0
Cuketová roláda s náplní ze sušených rajčat

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Korpus
400 g cuketa
60 g hrubá mouka bezlepkářům doporučuju pohankovou
60 g čedar
50 g dýňová semínka
3 ks mražený špenát špalíčkové porce
3 vejce vejce
mletý pepř
Náplň
6 půlek sušená rajčata
2 stroužky česnek
1 ks čerstvý sýr typu žervé
1 ks cottage
pažitka
sůl
olivový olej

Zobejte dýňová semínka, kdykoliv je to možné. Obsahují spoustu minerálů a hlavně hodně zinku, který je nezbytný pro udržení zdraví.

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Celou cuketu rozstrouháme na hrubém struhadle, osolíme a dáme na cedník vypotit. Přidáme povolený špenát. Asi po půl hodině cuketu se špenátem ještě vyždímeme. Přendáme do misky, do ktere jsme najemno rozstrouhali sýr. V elektrickém sekáčku nebo mixéru rozmixujeme dýňová semínka a přidáme je také k cuketě. Osolíme, opepříme, zasypeme moukou a přidáme žloutky. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který postupně zlehka vmícháme do těsta.

2
Hotovo

Plech vyložíme pečícím papírem a po celé ploše rozetřeme rovnoměrně cuketové těsto. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 15 minut dozlatova. Korpus vyndáme, i s papírem přetáhneme na mokrou a vyždímanou utěrku, a s ní sbalíme do rolády. Po čtvrthodině rozbalíme, utěrku odstraníme a těsto uvolníme od papíru. Roztažené necháme na papíře zchladnout.

3
Hotovo

V mezičase si připravíme náplň. Prolisujeme česnek a na trošičce olivového oleje orestujeme do mírně zlatavé barvy. V misce smícháme cottage se sýrem, přidáme česnek, na malé kostičky nakrájená rajčata a posekanou pažitku. Dle chuti osolíme. Náplň natřeme na celou plochu korpusu, kromě podélných 2 cm, které budou na konci rolády. Podélně stočíme, zabalíme do fresh fólie a necháme odpočinout v lednici aspoň půl hodinky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Rajčatový dip
další
Pečená zelenina se ztraceným vejcem
předchozí
Rajčatový dip
další
Pečená zelenina se ztraceným vejcem

Přidejte svůj komentář