Ingredience
Korpus
- 550 g cuketamladé
- 80 g hrubá mouka
- 50 g čedar
- 4 ks vejce
- 3 lžíce černý sezam
- 3 lžíce sezam bílý
- 1 ks mrkev
- chilli koření
- sůl
Náplň
- 250 g čerstvý sýr typu žervé
- 200 g sýr cottage
- 160 g tuňák ve vlastní šťávě
- 1 ks lahůdková cibulka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cukety omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Prosolíme a přendáme na cedník, aby vykapala šťáva. Necháme odstát asi půl hodinky a pak cuketu ještě vyždímeme. |
2 Hotovo | Přemístíme do misky, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, najemno nastrouhaný sýr, sezamová semínka, koření a sůl, mouku, žloutky a zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do připravené směsi. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto po něm po celé ploše rozvrstvíme. Až úplně do krajů, aby vznikl stejně silný obdélník. Roládu jsem měla dlouhou 40 cm. |
3 Hotovo | Pečeme v troubě předehřáté na 180 st. C cca 15 minut. |
4 Hotovo | V mezičase si připravíme náplň. Cottage, je-li řídký, slijeme přes cedník a smícháme s čerstvým sýrem. Přidáme vymačkané maso tuňáka a pokrájenou cibulku, včetně zelené části. Osolíme a opepříme. Dáme odležet do lednice. |
5 Hotovo | Namočíme a vyždímeme si utěrku a upečený korpus na ní papírem dolů přesuneme. Po delší straně korpus hned smotáme do rolády a zabalíme do připravené mokré utěrky. Necháme zchladnout. Sloupeneme pečící papír, roládu na něm rozrolujeme a potřeme připravenou náplní. Srolujeme zpět do rolády. Zabalíme do fresh fólie, necháme půl hodinky odstát a krájíme na plátky. |