Ingredience
- 1 střední cuketa
- 2 lžíce olivový olej
- 1 lžička jablečný ocet
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- A ještě
- 10 g sýr parmazánového typu
Kešunéza
- 50 g kešu natural
- citrónová šťáva
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cuketu omyjeme a nakrájíme na velmi tenké plátky, cca 2 mm. Poslouží nám k tomu skvěle "mandolína". V misce smícháme olej s jablečným octem, solí a pepřem a cuketu v něm obalíme. Plech vyložíme pečícím papírem a plátky na něm vyrovnáme vedle sebe, aby se nepřekrývaly. Vždy je lehounce osušíme dotekem o ubrousek. Každý plátek posypeme trochou strouhaného sýra. |
2 Hotovo | Vložíme do trouby vyhřáté na 110 st. C (horkovzduch) a pečeme přibližně 2 hodiny, až jsou chipsy vysušené a pevné. Podáváme klidně samotné nebo třeba s kešunézou. Tu připravíme tak, že si den předem namočíme kešu do čisté vody a necháme odpočinout. Druhý den vodu slijeme a namočené kešu rozmixujeme s trochou citrónové šťávy a solí na jemný krém. Pokud je hodně hustý, přidáme lžičku vody. |
3 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue. |