0 0
Cuketové chipsy s kešunézou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1 střední cuketa
2 lžíce olivový olej
1 lžička jablečný ocet
sůl
čerstvě mletý pepř
A ještě
10 g sýr parmazánového typu
Kešunéza
50 g kešu natural
citrónová šťáva
sůl

Cuketové chipsy s kešunézou

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Cuketa je neuvěřitelně variabilní zelenina. Jedí se plody tepelně upravené i syrové a jsou jedlé dokonce i květy. Nejchutnější cukety jsou ty nejmenší :)

  • 135 min
  • Snadné

Ingredience

  • Kešunéza

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cuketu omyjeme a nakrájíme na velmi tenké plátky, cca 2 mm. Poslouží nám k tomu skvěle "mandolína". V misce smícháme olej s jablečným octem, solí a pepřem a cuketu v něm obalíme. Plech vyložíme pečícím papírem a plátky na něm vyrovnáme vedle sebe, aby se nepřekrývaly. Vždy je lehounce osušíme dotekem o ubrousek. Každý plátek posypeme trochou strouhaného sýra.

2
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 110 st. C (horkovzduch) a pečeme přibližně 2 hodiny, až jsou chipsy vysušené a pevné. Podáváme klidně samotné nebo třeba s kešunézou. Tu připravíme tak, že si den předem namočíme kešu do čisté vody a necháme odpočinout. Druhý den vodu slijeme a namočené kešu rozmixujeme s trochou citrónové šťávy a solí na jemný krém. Pokud je hodně hustý, přidáme lžičku vody.

3
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bramborové růžičky se slaninou
další
Ragú z hlívy ústřičné
předchozí
Bramborové růžičky se slaninou
další
Ragú z hlívy ústřičné

Přidejte svůj komentář