0 0
Cuketové hranolky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
3 max. 25 cm cuketa
60 g parmazán
4 stroužky česnek
1 ks rohlík ztvrdlý na strouhanku
hrst čerstvá bazalka
chilli koření
sůl

Cuketové hranolky

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Cuketa je doslova nacucaná vodou. Je bezvadná při hubnutí a detoxikaci.

  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cuketu omyjeme, nakrájíme příčně na kusy dle toho, jak velké chceme mít hranolky. Kusy pak rozkrájíme na hranolky max. 1 cm silné. Prosolíme, rukama zlehka promneme a nasypeme do cedníku. Necháme aspoň půl hodiny odkapat.

2
Hotovo

Ztvrdlý rohlík rozstrouháme na strouhanku a smícháme s jemně nastrouhaným parmazánem, chilli kořením, prolisovaným česnekem, troškou soli a jemně nasekanou bazalkou.

3
Hotovo

Cuketové hranolky vysypeme na čistou utěrku a důkladně osušíme. Přesypeme je do mísy, posypeme sýrovou směsí a rukama promícháme.

4
Hotovo

Troubu rozpálíme na 180 st. C. Na plech rozložíme pečící papír a hranolky na něj rozložíme. Toto množsví stačí na dva plechy. Upečeme dozlatova.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Mangová zmrzlina
další
Schwarzwaldské muffiny
předchozí
Mangová zmrzlina
další
Schwarzwaldské muffiny

Přidejte svůj komentář