Ingredience
- 3 max. 25 cm cuketa
- 60 g parmazán
- 4 stroužky česnek
- 1 ks rohlíkztvrdlý na strouhanku
- hrst čerstvá bazalka
- chilli koření
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cuketu omyjeme, nakrájíme příčně na kusy dle toho, jak velké chceme mít hranolky. Kusy pak rozkrájíme na hranolky max. 1 cm silné. Prosolíme, rukama zlehka promneme a nasypeme do cedníku. Necháme aspoň půl hodiny odkapat. |
2 Hotovo | Ztvrdlý rohlík rozstrouháme na strouhanku a smícháme s jemně nastrouhaným parmazánem, chilli kořením, prolisovaným česnekem, troškou soli a jemně nasekanou bazalkou. |
3 Hotovo | Cuketové hranolky vysypeme na čistou utěrku a důkladně osušíme. Přesypeme je do mísy, posypeme sýrovou směsí a rukama promícháme. |
4 Hotovo | Troubu rozpálíme na 180 st. C. Na plech rozložíme pečící papír a hranolky na něj rozložíme. Toto množsví stačí na dva plechy. Upečeme dozlatova. |