Ingredience
- 4 menší cuketa
- 180 g čedar
- cca 50 g strouhanka
- 30 g anglická slanina
- 3 stroužky česnek
- 2 vejce
- 1 lžička majoránka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- řepkový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cukety nastrouháme na hrubém struhadle a osolíme. Promícháme a necháme na cedníku čtvrt hodiny vykapat. Potom důkladně vymačkáme, až se zbavíme většiny šťávy. |
2 Hotovo | Mezitím si do misky nahrubo nastrouháme i sýr a nakrájíme slaninu na kostičky. Přidáme prolisovaný česnek a vyklopíme vyždímanou cuketu. Vklepneme vejce, přisypeme strouhanku, okořeníme pepřem a majoránkou. |
3 Hotovo | Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na 3/4 teplotu (indukce stupeň 12). Na talíř nasypeme silnější vrstvu strouhanky. Z těsta odebíráme vrchovatou lžíci hmoty, ukoulíme bochánek a položíme do strouhanky. Dlaněmi vytvarujeme do tvaru karbanátku a vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran do tmavě zlaté barvy. |