0 0
Cuketové karbanátky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
4 menší cuketa
180 g čedar
cca 50 g strouhanka
30 g anglická slanina
3 stroužky česnek
2 vejce
1 lžička majoránka
sůl
čerstvě mletý pepř
řepkový olej

Cuketové karbanátky

Z cuket cca 20 cm velkých.

  • 60 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Množství na 12 ks

 

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cukety nastrouháme na hrubém struhadle a osolíme. Promícháme a necháme na cedníku čtvrt hodiny vykapat. Potom důkladně vymačkáme, až se zbavíme většiny šťávy.

2
Hotovo

Mezitím si do misky nahrubo nastrouháme i sýr a nakrájíme slaninu na kostičky. Přidáme prolisovaný česnek a vyklopíme vyždímanou cuketu. Vklepneme vejce, přisypeme strouhanku, okořeníme pepřem a majoránkou.

3
Hotovo

Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na 3/4 teplotu (indukce stupeň 12). Na talíř nasypeme silnější vrstvu strouhanky. Z těsta odebíráme vrchovatou lžíci hmoty, ukoulíme bochánek a položíme do strouhanky. Dlaněmi vytvarujeme do tvaru karbanátku a vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran do tmavě zlaté barvy.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Brokolice zapečená s modrým sýrem
další
Špagety se špenátem a pestem
předchozí
Brokolice zapečená s modrým sýrem
další
Špagety se špenátem a pestem

Přidejte svůj komentář