Ingredience
Krokety
- 450 g cuketamladé
- 50 g parmazán
- 40 g polohrubá mouka
- 40 g jemné vločky
- 30 g sezamová semínka
- 1 ks vejce
- 1 stroužek česnek
- sůl
- mletý pepř
- řepkový olej
Bramborová kaše
- 5 ks brambory
- 2 lžíce máslo
- 1 dl mléko
- sůl
Salát
- 1 ks salátová okurka
- 1 lžička cukr
- citrónová šťáva
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cukety omyjeme, osušíme, nastrouháme na jemném struhadle, prosolíme a necháme vykapat na cedníku asi půl hodiny. Po této době důkladně vymačkáme šťávu. |
2 Hotovo | Cuketu přendáme do misky, přidáme najemno nastrouhaný sýr, pepř, sezamové semínko, prolisovaný česnek, vločky, mouku a promícháme. Ochutnáme, jestli je směs dostatečně slaná a pak vmícháme vajíčko. Necháme odstát asi 10 minut. Potom v malém kastrůlku rozpálíme vyšší vrstvu oleje, aby byly následně vložené krokety celé ponořené. Pomocí dvou polévkových lžic tvoříme z těsta krokety, které smažíme v oleji dozlatova. |
3 Hotovo | Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, přidáme máslo a ohřáté mléko a rozšťoucháme na kaši. |
4 Hotovo | Okurku oloupeme, nastrouháme na plátky a zalijeme zálivkou z citrónové šťávy, oleje, cukru a soli. |