0 0
Cuketové sushi s arašídovým dipem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 ks cca 20 cm cuketa
čerstvý kozí sýr
bazalkové pesto
kousek salátová okurka
kousek červená paprika
kousek žlutá paprika
kousek řapíkatý celer
pak choi
Dip
3 lžíce arašídové máslo
1 lžíce sojová omáčka
1 lžíce agáve sirup
1 lžíce limetová šťáva

Cuketové sushi s arašídovým dipem

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Vegetariánské

Nejkvalitnější arašídové máslo je vyrobeno ze 100% arašídů. Existuje varianta smooth - jemné a chrunchy - s křupavými kousky.

  • 20 min
  • Porcí: 2
  • Středně náročné

Ingredience

  • Dip

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cuketu omyjeme, odkrojíme konce a podélně nakrájíme na tenké dlouhé plátky, ideálně na mandolíně. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Plátky cukety potřeme pestem a kozím sýrem po třičtvrtě délky. Na bližší kraj navrstvíme kousky zeleniny a zarolujeme směrem ke vzdálenějšímu "čistému" kraji. Můžeme sepnout párátkem.

2
Hotovo

V malé misce intenzívně lžičkou umícháme dip z arašídového másla, sojovky, agáve sirupu a limetové šťávy. Do dipu namáčíme cuketové sushi.

3
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bramborové taštičky plněné džemem
další
Celerové řízečky – smažený celer
předchozí
Bramborové taštičky plněné džemem
další
Celerové řízečky – smažený celer

Přidejte svůj komentář