Ingredience
- 1 ks cca 20 cm cuketa
- čerstvý kozí sýr
- bazalkové pesto
- kousek salátová okurka
- kousek červená paprika
- kousek žlutá paprika
- kousek řapíkatý celer
- pak choi
Dip
- 3 lžíce arašídové máslo
- 1 lžíce sojová omáčka
- 1 lžíce agáve sirup
- 1 lžíce limetová šťáva
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cuketu omyjeme, odkrojíme konce a podélně nakrájíme na tenké dlouhé plátky, ideálně na mandolíně. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Plátky cukety potřeme pestem a kozím sýrem po třičtvrtě délky. Na bližší kraj navrstvíme kousky zeleniny a zarolujeme směrem ke vzdálenějšímu "čistému" kraji. Můžeme sepnout párátkem. |
2 Hotovo | V malé misce intenzívně lžičkou umícháme dip z arašídového másla, sojovky, agáve sirupu a limetové šťávy. Do dipu namáčíme cuketové sushi. |
3 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty. |