Ingredience
- 2 malé cuketa
- 1 plát listové těsto
- 1 kelímek zakysaná smetana
- 1 sklenička ančovičky
- 1 velký stroužek česnek
- 1 lžíce olivový olej
- 0.5 lžičky tymián
- sůl
- na posypání parmazánové hoblinky
- rukola
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nejdřív omyjeme a osušíme cukety. Nakrájíme je na cca 2 mm plátky a lehounce osolíme. Necháme chvilku vypotit. Puštěnou šťávu setřeme ubrouskem (i se solí). |
2 Hotovo | Těsto rozvineme z obalu nebo rozválíme, pokud nemáme plát. Do kelímku se smetaně přidáme olej, prolisovaný česnek, tymián a promícháme. Těsto propícháme vidličkou a potřeme smetanou. Po povrchu vyskládáme cuketové kroužky, na ně rozvrstvíme ančovičky rozkrájené na malé kousky a posypeme parmazánovými hoblinkami. |
3 Hotovo | Vožíme do trouby vyhřáté na 200 st. C a pečeme dozlatova, cca 20 minut. Upečený koláč ozdobíme lístky rukoly. |