0 0
Cuketový koláč

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
2 malé cuketa
1 plát listové těsto
1 kelímek zakysaná smetana
1 sklenička ančovičky
1 velký stroužek česnek
1 lžíce olivový olej
0.5 lžičky tymián
sůl
na posypání parmazánové hoblinky
rukola

Cuketový koláč

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty

Slané ančovičky můžete nahradit sušenými rajčaty.

  • 35 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív omyjeme a osušíme cukety. Nakrájíme je na cca 2 mm plátky a lehounce osolíme. Necháme chvilku vypotit. Puštěnou šťávu setřeme ubrouskem (i se solí).

2
Hotovo

Těsto rozvineme z obalu nebo rozválíme, pokud nemáme plát. Do kelímku se smetaně přidáme olej, prolisovaný česnek, tymián a promícháme. Těsto propícháme vidličkou a potřeme smetanou. Po povrchu vyskládáme cuketové kroužky, na ně rozvrstvíme ančovičky rozkrájené na malé kousky a posypeme parmazánovými hoblinkami.

3
Hotovo

Vožíme do trouby vyhřáté na 200 st. C a pečeme dozlatova, cca 20 minut. Upečený koláč ozdobíme lístky rukoly.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Grilované papričky se sýrem
další
Cuketový nákyp se šunkou
předchozí
Grilované papričky se sýrem
další
Cuketový nákyp se šunkou

Přidejte svůj komentář