Ingredience
- 2 střední cuketa
- 150 g čedar
- 100 g hrubá mouka
- 80 g prosciutto
- 4 vejce
- 3 česnek
- 1 cibule
- chilli vločky
- olej
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Omyjeme cukety a nastrouháme je na hrubém struhadle. Osolíme, promícháme a necháme v cedníku asi 20 minut okapat. Mezitím nadrobno posekáme cibuli a orestujeme na pánvi na troše oleje. Přidáme i prolisovaný česnek a pokrájenou sušenou šunku. Chviličku ještě restujeme. Do misky nahrubo nastrouháme čedar, přidáme k němu orertovanou cibuli a vyždímanou cuketu a mouku. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vhodíme přímo do cuketové směsi a z bílků s trochou soli ušleháme sníh. Cuketovou směs okořeníme chilli kořením a promícháme. Pak už jen zlehka vmícháme ušlehané bílky. |
2 Hotovo | Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Přendáme tam připravenou směs a uhladíme. Vložíme do trouby rozehřáté na 180 st. a upečeme dozlatova, cca 35 minut. |