Ingredience
- 600 g cuketa3 menší
- 150 g čedar
- 100 g dětská krupička
- 80 g schwarzwaldská šunka
- 3 vejce
- 3 lžíce šlehačka
- 2 stroužky česnek
- 2 lžičky prášek do pečiva
- 1 cibule
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cukety omyjeme a osušíme. Pokud jsou mladé, neloupeme, neodstraňujeme semínka. Vše sakum prásk nastrouháme na hrubém struhadle. Do mísy nastrouháme nahrubo i čedar. Zasypeme krupicí smíchanou s práškem do pečiva. Cibuli a česnek nasekáme na kousky a na pánvi na troše oleje necháme zesklovavět. Přidáme nakrájenou šunku a restujeme, až se vše krásně rozvoní. |
2 Hotovo | Vejce rozkvedláme v hrnečku se šlehačkou, solí a pepřem. Nalijeme na cuketu. Přidáme orestovanou směs a vše důkladně promícháme. Formu vyložíme pečícím papírem (nebo vymažeme máslem a vysypeme strouhankou) a těsto do ní vylijeme. Stěrkou roztáhneme do stran. |
3 Hotovo | Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 45 minut, až povrch zezlátne. |