Ingredience
- 600 g mleté vepřové maso
- 50 g Grana padano sýr
- 2 ks cuketavelikost cca 20 cm
- 2 stroužky česnek
- 1,5 dl šlehačka
- 1 hrnek rýže
- 1 ks cibule
- 1 lžíce oregano
- kečup
- sůl
- mletý pepř
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Ve větším kastrolu zpěníme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a vařečkou rozdělíme na drobné kousky. Chvilku restujeme. Osolíme, opepříme, přisypeme oregano a stáhneme z plotny. |
2 Hotovo | Cukety omyjeme, jednu nastrouháme nahrubo a druhou najemno. Přidáme do kastrolu. Rýži propláchneme vodou a také přidáme k masu. Ochutnáme, jestli je směs dostatečně slaná a okořeněná. Kdyžtak přidáme. Přilijeme šlehačku s rozkvedlaným vejcem a promícháme. |
3 Hotovo | Zapékací misku vymažeme olejem a směs do ní přendáme. Uhladíme ke krajům a vydatně polijeme kečupem. Přikryjeme alobalem a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180 st. C na 25 minut. Poté alobal odstraníme, nákyp posypeme strouhaným sýrem a pečeme dalších cca 30 minut dozlatova. |
2 komentářů Schovat komentáře
Tento nákyp miluji! Rychlé, chutné, zdravé jídlo. Peču opakovaně. Doporučuji!
Cuketové nákypy mě taky moc baví. Bohužel, letos se nám urodila jen jedna jediná cuketka, rostlinka chytila nějakou chorobu. Ale navnadila jste mě, takže koupím 🙂