Ingredience
- miska pampeliška listy
- miska kopřiva
- 2 stroužky česnek
- 2 kostky zeleninový bio bujónnebo zeleninový vývar
- 1 ks brambora
- 1 ks petržel
- 1 ks cibule
- 1 dl šlehačka
- muškátový oříšek
- čerstvě mletý pepř
- olej
A ještě
- na ozdobení mungo klíčky
- na ozdobení čočkové klíčky
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory, petržel, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kousky. Orestujeme na oleji do mírné zlatavé barvy. Zalijeme horkou vodou a přidáme bujóny. Uvaříme doměkka, cca 12 minut. Pak přidáme omyté byliny, zamícháme a okamžitě stáhneme z plotny. Rozmixujeme ponorným mixérem a zjemníme šlehačkou. |
2 Hotovo | Na talířích posypeme klíčky a pokapeme zbytkem šlehačky. |
3 Hotovo | Uvařeno exkluzivně pro časopis Bylinky revue. |