0 0
Dokonalý makovec

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

400 ml mléko
170 g polohrubá mouka
170 g mák
80 g cukr krupice
50 g máslo
1 vejce
1 prášek do pečiva
1 lžička skořice
prášek, dřeň, aroma ... vanilka
kůra z bio citrónu
špetka sůl
A ještě
na formu máslo a hrubá mouka
rybízová marmeláda příp. jiná výrazná

Dokonalý makovec

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Moučníky a sladká jídla

Mák je potravina s vůbec nejvyšším obsahem vápníku.

  • 45 min
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Poté utřeme s cukrem do pěny. Za stálého tření přidáme i vejce a pak také mléko. Do řídkého základu vmícháme pomletý mák, vanilku, sůl, skořici a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Na utření másla s cukrem, vejcem a mlékem můžeme použít kuchyňský robot. Dále ale pokračujeme už jen se stěrkou a velmi zlehka smícháme ostatní ingredience.

2
Hotovo

Formu o rozměru 18 x 18 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Můžeme použít i větší formu, pokud chceme moučník nižší.
Těsto do formy nalijeme a roztáhneme ke stranám.

3
Hotovo

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 30 - 35 minut. Je-li moučník dost upečený, zjistíme zapíchnutím špejle. Pokud bude po vytáhnutí suchá, je hotovo. V opačném případě nějakou minutku přidáme.

4
Hotovo

Upečený moučník necháme zchladnout a vyndáme z formy. Když je zcela chladný, rozkrojíme podélně dvěma řezy na tři patra a naplníme marmeládou. Při použití větší formy bude stačit jeden řez na dvě patra :)

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Spaghetti aglio olio
další
Krůtí maso se zeleninou a quinoou
předchozí
Spaghetti aglio olio
další
Krůtí maso se zeleninou a quinoou

Přidejte svůj komentář