0 0
Domácí bramborové gnocchi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
450 g vařené brambory varný typ B nebo C
100 g hladká mouka
20 g dětská krupička
1 malé vejce případně jen žloutek
sůl
1 lžička olivový olej

Domácí bramborové gnocchi

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty

Brambory, třetina množství mouky, vejce a sůl, to jsou základní kameny dokonalých gnocchi.

  • 55 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Gnocchi připravujeme z brambor, které nejsou příliš vodnaté. Nejdřív je uvaříme ve slupce. Hotové budou, až do nich pohodlně zapíchneme špejli, nesmí být ale převařené. Pak je necháme chvilku zchladnout, abychom je udrželi v rukou a oloupeme je. Ještě teplé je rozdrtíme lisem nebo důkladně vidličkou a necháme vystydnout. Následně je smícháme se solí a vejcem a přidáváme mouku s krupicí. Vypracujeme velmi příjemné tvárné těsto.

2
Hotovo

Dáme si vařit dostatečné množství osolené vody se lžičkou olivového oleje. Pomoučíme si pracovní desku a z těsta vyválíme 3 válečky o průměru asi 2 cm. Nakrájíme je na špalíčky a v dlaních vyválíme malé válečky, které rozmáčkneme v polovině nožem nebo vidličkou. Každou část vložíme zvlášť do vroucí vody. Vaříme klokotem dokud nevyplavou na povrch a hned vylovíme děrovanou naběračkou. Rozložíme na tácek.

3
Hotovo

Ještě teplé podáváme s oblíbenou omáčkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Karotkový krém s cizrnou
další
Salát z řapíkatého celeru s mozzarellou
předchozí
Karotkový krém s cizrnou
další
Salát z řapíkatého celeru s mozzarellou

Přidejte svůj komentář