0 0
Domácí ravioly s ricottou a parmskou šunkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Těsto
200 g hladká mouka
200 g semolina mouka z tvrdé pšenice
4 vejce
1 lžíce olivový olej
1 lžička sůl
Náplň
200 g ricotta
50 g mascarpone
20 g sýr parmazánového typu nahrubo nastrouhaný
3 plátky parmská šunka
1 malá větvička rozmarýn
sůl
čerstvě mletý pepř
Máslová omáčka
80 g máslo
30 g sýr parmazánového typu
15 lístků šalvěj
čerstvě mletý pepř

Domácí ravioly s ricottou a parmskou šunkou

Šalvěj je perfektní bylinka pro naše trávení.

  • 65 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • Náplň

  • Máslová omáčka

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Obě mouky smícháme se solí a následně i vejci a olejem. Zpracujeme velmi tuhé, ale pružné těsto. Zabalíme jej do fresh fólie a necháme aspoň půl hodiny odležet. Pak z těsta vyválíme tenké placky a nakrájíme na 8 cm široké pruhy. Ideálně se k této fušce hodí těstovinový strojek. Těsto v tom případě rozdělíme na několik kousků. Dlaněmi splácneme na placky a ty následně strojkem několikrát protáhneme. Postupně utahujeme kolečko, aby pláty byly stále tenčí. Pokud není protlačený plát hladký, přeložíme jej a opět několikrát protlačíme.

2
Hotovo

Připravíme si náplň. V misce smícháme mascarpone s ricottou, jemně nastrouhaným parmazánem a na kostičky nakrájenou šunkou. Osolíme, opepříme a přisypeme na droboučké kousíčky nakrájenou rozmarýnu.

3
Hotovo

Polovinu plátů rozložíme po desce kuchyňské linky a po 8 cm od sebe klademe lžící doprostřed plátů kopečky náplně. Prstem namočeným ve vodě všechny kopečky obkroužíme a zvlhčíme. Prázdné pruhy položíme přes ty naplněné a prsty mezi kopečky přitlačíme. V případě, že vlastníme tvořítko-vykrajovátko, vykrájíme ravioly. V opačném případě rozkrájíme rádýlkem nebo nožem a okraje připevníme zoubky vidličky.

4
Hotovo

Ravioly uvaříme v osolené vroucí vodě cca 5-6 minut. Hotové vylovíme děrovanou naběračkou a přendáme do připravené máslové omáčky. Obalíme je v ní a podáváme.

5
Hotovo

V mezičase si rozehřejeme v malé pánvičce máslo, necháme zpěnit a rozvonět. Přihodíme šalvějové lístky, strouhaný parmazán a okořeníme pepřem. Rozehřejeme a důkladně promícháme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Fenyklová polévka
další
Krůtí pečeně s karlovarským knedlíkem a červeným kysaným zelím
předchozí
Fenyklová polévka
další
Krůtí pečeně s karlovarským knedlíkem a červeným kysaným zelím

Přidejte svůj komentář