0 0
Domácí sulc

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 přední vepřové koleno
30 g mražený hrášek
1 mrkev
1 petržel
1 cibule
1 stroužek česnek
10 kuliček celý pepř
5 kuliček nové koření
3 bobkový list
cca 1 lžička sůl

Domácí sulc

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout

Doplnit do těla kolagen se vždycky hodí. Pomáhá kloubům a vyhlazuje vrásky.

  • 270 min
  • Porcí: 6
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Koleno důkladně omyjeme čistou vodou, ideálně kartáčkem. Pak vložíme do co nejmenšího hrnce, kam se koleno vejde. Zalijeme vodou a přivedeme rychle k varu. Vaříme asi 2 minuty a vodu slijeme. Hrnec vytřeme ubrouskem úplně dočista.

2
Hotovo

Koleno opět zalijeme studenou vodou, přidáme koření, sůl, oloupanou cibuli a česnek. Tentokrát už přivedeme k varu zvolna, zaklopíme pokličkou a vaříme velmi mírným varem (ze stupnice 14 na 3) 3 hodiny. Po této době přidáme ke kolenu oloupanou celou mrkev s petrželí a vaříme dokud zelenina nezměkne (nemá být rozblemcaná).

3
Hotovo

Nyní zeleninu vyndáme na talíř a koleno na prkénko. Z kolena odkrojíme kůži a vrátíme jí do vývaru. Ještě společně půl hodiny povaříme. Zatím mrkev s petrželí nakrájíme na kostičky a odložíme do misky. Libové maso obereme od kosti a nakrájíme na kousky, které odložíme do jiné misky.

4
Hotovo

Z vývaru vyjmeme kůži a zcedíme přes cedník vyložený plátýnkem do čistého kastrolu. Zakryjeme pokličkou a necháme zcela vystydnout. Ze ztuhlého vývaru sebereme tuk, který se usadil na hladině a rozehřejeme jej na plotýnce, aby získal tekutou konzistenci. Nemusíme už vařit. Ovšem jen v případě, že důkladně ztuhnul. V opačném případě bychom vývar ještě zredukovali při silnější teplotě.

5
Hotovo

Do rozehřátého vývaru nasypeme propláchnutý hrášek. Do mističek nebo pekáčku rozložíme maso a zeleninut a přelijeme zahřátou tekutinou. Zakryjeme fresh fólií a necháme zatuhnout v lednici. Před podáváním mističky ponoříme na krátkou dobu do teplé vody a vyklopíme na talíře.

6
Hotovo

Pokapeme jablečným octem zředěným vodou a ozdobíme cibulí. Podáváme s chlebem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Mrkvovo-zázvorový krém
další
Proteinové lívance bez vajec
předchozí
Mrkvovo-zázvorový krém
další
Proteinové lívance bez vajec

Přidejte svůj komentář