0 0
Domácí těstoviny

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
200 g hladká mouka
200 g mouka z tvrdé pšenice semolina
4 vejce
1 lžíce olivový olej
1 zarovnaná lžička sůl

Domácí těstoviny

Těstoviny použijeme buď hned čerstvé anebo je usušíme a uložíme v uzavíratelné nádobě.

  • 60 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Obě mouky smícháme se solí a následně i vejci a olejem. Zpracujeme velmi tuhé, ale pružné těsto. Zabalíme jej do fresh fólie a necháme aspoň půl hodiny odležet. Pak z těsta vyválíme tenké placky a nakrájíme požadované tvary.

2
Hotovo

V případě, že použijeme těstovinový strojek, těsto rozdělíme na několik kousků. Dlaněmi splácneme na placky a ty následně protlačíme několikrát strojkem. Postupně utahujeme kolečko, aby plátky byly stále tenčí. Pokud není protlačený plát hladký, přeložíme jej a opět několikrát protlačíme. K poslednímu protlačení můžeme použít část na "tagliattele".

3
Hotovo

Těstoviny buď rozložíme po ploše, aby se vzájemně nedotýkaly a necháme je důkladně vyschnout. Tagliattele pověsíme na dřevěné ramínko a necháme vyschnout na něm. Suché těstoviny uchováme v uzavíratelné nádobě.
Anebo je použije hned hned čerstvé. V tom případě je posypeme semolinou, aby se neslepily a zakryjeme fresh fólií (neměla by se jich dotýkat) aby nevyschly předtím než je dáme vařit.
Vaříme v osolené vodě doměkka, cca 4-5 minut. Pokud budeme vařit čerstvé, vaříme 2-3 minuty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tiramisu
další
Biskupský chlebíček z bílků a ovesných vloček
předchozí
Tiramisu
další
Biskupský chlebíček z bílků a ovesných vloček

Přidejte svůj komentář