Ingredience
- 200 g hladká mouka
- 200 g mouka z tvrdé pšenice semolina
- 4 vejce
- 1 lžíce olivový olej
- 1 zarovnaná lžička sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Obě mouky smícháme se solí a následně i vejci a olejem. Zpracujeme velmi tuhé, ale pružné těsto. Zabalíme jej do fresh fólie a necháme aspoň půl hodiny odležet. Pak z těsta vyválíme tenké placky a nakrájíme požadované tvary. |
2 Hotovo | V případě, že použijeme těstovinový strojek, těsto rozdělíme na několik kousků. Dlaněmi splácneme na placky a ty následně protlačíme několikrát strojkem. Postupně utahujeme kolečko, aby plátky byly stále tenčí. Pokud není protlačený plát hladký, přeložíme jej a opět několikrát protlačíme. K poslednímu protlačení můžeme použít část na "tagliattele". |
3 Hotovo | Těstoviny buď rozložíme po ploše, aby se vzájemně nedotýkaly a necháme je důkladně vyschnout. Tagliattele pověsíme na dřevěné ramínko a necháme vyschnout na něm. Suché těstoviny uchováme v uzavíratelné nádobě. |