0 0
Dortík z červené řepy a jablíček

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
220 g červená řepa
200 g jemné ovesné vločky
120 g jablko
75 g olej
70 g třtinový cukr
50 g jablečný koncentrát
50 g špaldová mouka celozrnná
2 vejce
2 lžíce citrónová šťáva
1 lžička jedlá soda
1 lžička prášek do pečiva
1 lžička skořice
vanilka
špetka sůl
Poleva
150 g měkký tvaroh
80 g čerstvý sýr typ Philadelphia
2 lžíce javorový sirup
A ještě
4 lžíce meruňková marmeláda
3 lžíce rum Legendario
Na ozdobení
20 pekanové ořechy
2 fíky
1 lžíce javorový sirup
máta

Dortík z červené řepy a jablíček

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Pekany můžete nahradit vlašskými ořechy.

  • 45 min
  • Porcí: 20
  • Snadné

Ingredience

  • Poleva

  • A ještě

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Sdílet

Pekáček 28 x 22 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vločky pomeleme v elektrickém sekáčku nebo mixéru. Řepu a jablíčko omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle nebo také posekáme v sekáčku. Dáme je do mísy. Přidáme jablečný koncentrát, olej, cukr, vejce, citrónovou šťávu, sůl, skořici, vanilku a promícháme. Přisypeme vločky smíchané se špaldovou moukou, sodou a práškem do pečiva. Už jen rychle zamícháme s tekutou částí.

2
Hotovo

Pekáček vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní vylijeme a stěrkou rozetřeme do krajů. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme cca 30 minut.

3
Hotovo

Legendario nalijeme do skleničky a pomocí mašlovačky upečený korpus zvlhčíme. Necháme vsáknout a potřeme marmeládou. Tvaroh smícháme se sýrem a javorovým sirupem. Když korpus vychladne, potřeme jej polevou. Pekany nasucho opražíme na pánvi a zakápneme javorovým sirupem. Pak je rozdělíme "na porce". Fíky omyjeme, odkrojíme stopku a nakrájíme na měsíčky. Ozdobíme porce a přidáme kousek máty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Banánovo kokosová bábovka z ovesných vloček
další
Luxusní cuketový perník s pomerančem
předchozí
Banánovo kokosová bábovka z ovesných vloček
další
Luxusní cuketový perník s pomerančem

Přidejte svůj komentář