0 0
Drobenkový koláč s tvarohem a dušenými jablíčky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Drobenkové těsto
200 g polohrubá mouka
150 g máslo
70 g moučkový cukr
40 g jemné vločky
0.5 prášek do pečiva
špetka sůl
Tvarohová náplň
500 g měkký tvaroh
200 g mléko
180 g zakysaná smetana
50 g moučkový cukr
1 vanilkový pudink
Jablečná náplň
5 jablka
0.5 balení vanilkový pudink
0.5 lžičky skořice

Drobenkový koláč s tvarohem a dušenými jablíčky

Pokud jablíčka nemají výraznou chuť, náplň doladíme cukrem
a citrónovou šťávou.

  • 85 min
  • Snadné

Ingredience

  • Drobenkové těsto

  • Tvarohová náplň

  • Jablečná náplň

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Z mouky, cukru, vloček, másla, kypřícího prášku a špetky soli připravíme drobenku. Máte-li kuchyňského robota, s "K" metlou to jde samo. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem a přichytíme obručí. Boky vytřeme máslem, z papíru nastříháme 6cm proužky a přilepíme na bok formy.

2
Hotovo

Do připravené formy vysypeme 3/4 drobenky a namačkáme na dno. Tvaroh se smetanou, mlékem, cukrem a pudinkovým práškem promísíme metličkou a nalijeme na drobenku.

3
Hotovo

Jablíčka oloupeme, odstraníme jádřince, nastrouháme nahrubo a nasypeme do kastrolu. Ochutíme skořicí a chviličku podusíme. Pudinkový prášek smícháme s 1,5 dl vody a přimícháme k jablíčkům. Promícháme a rozvrstvíme po tvarohové náplni. Navrch nasypeme zbytek drobenky.

4
Hotovo

Vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C a pečeme cca 50 minut, dokud povrch nezačne zlátnout. Krájíme po zchladnutí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kváskový chléb ze žitné a pšeničné mouky s ovesnými vločkami
další
Karlovarské knedlíky s houbami a cuketovým zelím
předchozí
Kváskový chléb ze žitné a pšeničné mouky s ovesnými vločkami
další
Karlovarské knedlíky s houbami a cuketovým zelím

Přidejte svůj komentář