Ingredience
Drobenka
- 250 g polohrubá mouka
- 100 g máslo
- 80 g třtinový cukr
- 30 g jemné ovesné vločky
- 1 vejce
- 1 lžička prášek do pečiva
- vanilka
- špetka sůl
Tvaroh
- 250 g měkký tvarohvaničkový
- 40 ml mléko
- 40 g třtinový moučkový cukr
- 1 vejce
Ovoce
- rybíz
- plody muchovníku
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Ovoce propláchneme vodou a necháme na cedníku okapat. |
2 Hotovo | Máslo rozkrájíme na kostičky a nasypeme do misky (ideálně od kuchyňského robotu). Přidáme cukr, špetičku soli, vanilku a mouku. Uděláme drobenku. Ideálně právě v kuchyňském robotu. Když se vše hezky propojí, vklepneme vejce a znovu propracujeme. |
3 Hotovo | Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. 4/5 těsta natlačíme na dno. Do zbylé drobenky přidáme jemné ovesné vločky a znovu proženeme robotem. |
4 Hotovo | Tvaroh vyšleháme s vejcem, mlékem a cukrem a nalijeme na těsto. Po celé ploše posypeme ovocem a navrch nadrobíme žmolenku. |
5 Hotovo |