0 0
Drobenkový koláč s tvarohem, rybízem a muchovníkem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Drobenka
250 g polohrubá mouka
100 g máslo
80 g třtinový cukr
30 g jemné ovesné vločky
1 vejce
1 lžička prášek do pečiva
vanilka
špetka sůl
Tvaroh
250 g měkký tvaroh vaničkový
40 ml mléko
40 g třtinový moučkový cukr
1 vejce
Ovoce
rybíz
plody muchovníku

Drobenkový koláč s tvarohem, rybízem a muchovníkem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Jednoduchý drobenkový koláč chutná s jakýmkoli ovocem. Jen přizpůsobíme množství cukru.

  • 45 min
  • Snadné

Ingredience

  • Drobenka

  • Tvaroh

  • Ovoce

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Ovoce propláchneme vodou a necháme na cedníku okapat.

2
Hotovo

Máslo rozkrájíme na kostičky a nasypeme do misky (ideálně od kuchyňského robotu). Přidáme cukr, špetičku soli, vanilku a mouku. Uděláme drobenku. Ideálně právě v kuchyňském robotu. Když se vše hezky propojí, vklepneme vejce a znovu propracujeme.

3
Hotovo

Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. 4/5 těsta natlačíme na dno. Do zbylé drobenky přidáme jemné ovesné vločky a znovu proženeme robotem.

4
Hotovo

Tvaroh vyšleháme s vejcem, mlékem a cukrem a nalijeme na těsto. Po celé ploše posypeme ovocem a navrch nadrobíme žmolenku.

5
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme dozlatova, cca 25 minut. Krájíme po úplném vychladnutí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Zeleninová frittata
další
Salát z řapíkatého celeru s melounem
předchozí
Zeleninová frittata
další
Salát z řapíkatého celeru s melounem

Přidejte svůj komentář