Dutch baby, palačinky lépe a chutně
Dutch baby, rovněž známá jako německá palačinka, se dá udělat na mnoho způsobů. U nás doma je z ní výtečná snídaně do postele.
Postup přípravy
Sdílet
Příprava krok za krokem
| Do mixéru dáme vejce a mléko pokojové teploty. Přidáme vanilkové aroma a sůl. Přisypeme mouku a dojemna promixujeme. Na pánev dáme máslo a začneme zahřívat. Správnou teplotu másla poznáme tak, že když do něj kápneme pár kapek vody, začne prskat. V tu chvíli vlijeme palačinkovou směs přímo do strědu pánve a opatrně, aby se nám směs nesmíchala s máslem, přeneseme pánev do trouby. |
22 min | V troubě pečeme 20 - 25 minut na 220 stupňů. V troubě to pak vypadá jako na tomto obrázku, dutch baby se vzdouvá po stranách i uprostřed. Až bude upečeno do zlatova, máme hotovo. |
| Po vyjmutí z trouby rovnou podáváme, ale ještě předtím potřeme štávou z jednoho opravdu velkého citrónu, rozpuštěným máslem (množství podle chuti, my si dáváme hodně), a posypeme moučkovým cukrem. Je možné dozdobit i lesním ovocem. |
Bez jídla bych pošel během pár hodin. Na druhou stranu rád sportuji a jsem v jídle dost vybíravý, aneb jak říkává babička, rozežraný. Maso vždy opracovávám jako chirurg a sladké schovávám i u postele. Navíc tvořím weby a při tvorbě tohoto dílka se mi pěkně sbíhají sliny, říkám připravujíc fajitas ?