Ingredience
- 200 g dýně Hokaidó
- 100 g kvalitní bílá čokoláda
- 1 plechovka kondenzované mléko
- 1 zarovnaná lžička skořice
- na špičku muškátový oříšekstrouhaný
- špetička sůl
A ještě
- 2 dl plnotučné mléko
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Oddělíme si požadovaný kus dýně Hokaidó, oloupeme (i když se tato dýně neloupe, uděláme výjimku) a upečeme zabalenou v alobalu doměkka, cca 25 minut. Dýně je tím "speče" a bude jí cca 170 g. |
2 Hotovo | Poté ji rozmixujeme kondenzovaným mlékem a kořením a přelijeme do kastrolku. Přidáme rozlámanou čokoládu a 5 minut povaříme. Poté přecedíme přes husté síto a rozdělíme do skleniček. |
3 Hotovo | Horké mléko našleháme do hebké pěny a čepicí z našlehaného mléka ozdobíme nápoj ve sklenicích. |