Ingredience
- 1 menší dýně Hokaidó
- rozmarýna
- sojová omáčka
- olivový olej
Bedlové škvarečky
- malé plodnice bedly
- kmín
- sůl
- sojová omáčka
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Dýni omyjeme kartáčkem, rozpůlíme, vydlabeme semínka a dužinu i se slupkou rozkrájíme na kousky. Do pekáčku nalijeme trochu oleje, vložíme nakrájenou dýni a pokapeme jí sojovkou. Promícháme, aby se všechny kousky obalily jak olejem, tak sojovou omáčkou a poté posypeme odranou rozmarýnou. |
2 Hotovo | Bedly očistíme, odstraníme nožky a poklademe je na olejem vymazaný, plech. Kloboučky potřeme mašlovačkou i z druhé strany olejem. Osolíme a okmínujeme. |
3 Hotovo | Troubu rozpálíme na 180 st. C. Pokud máme možnost do ní vložit oba pekáčky, bude to prima. Nahoru pod gril dáme houby a dolů dýni. Pečeme obojí dozlatova. Dýně bude hotová asi o chvíli dřív, cca za 10-15 minut. |