Ingredience
- 1 menší dýně Hokaidó
- 100 ml kokosové mléko
- 4 kafírové listynebo nastrouhaná kůra z limety
- 2 kostky zeleninový bio bujónnebo 1 litr osoleného zeleninového vývaru
- 1 cibule
- 1 lžička červená kari pasta
- 1 lžička kari koření
- olej
A ještě
- 4 krajíce chléb
- olej
- dýňový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do kastrolu nalijeme trochu oleje a zasypeme posekanou cibulkou. Necháme zesklovatět. Na cibulce zpěníme kari pastu a kari koření. Když se rozvoní, zalijeme vývarem anebo vodou s rozdrobenými bujónovými kostkami. Dýni omyjeme kartáčkem, rozpůlíme, odstraníme semínka (můžeme použít na čaj) a dužinu i se slupkou rozkrájíme na kostky. Vsypeme do kastrolu a 20 minut povaříme. Zalijeme kokosovým mlékem a rozmixujeme. |
2 Hotovo | Chléb nakrájíme na kostky, pokapeme olejem a v troubě nebo na pánvi opečeme dokřupava. Na talířích polévku ozdobíme dýňovým olejem a posypeme chlebovými krutony. |