Ingredience
- 400 g dýně Hokaidó
- cca 300 g hladká mouka
- 70 g čedar
- 3 ks brambory
- 1 ks vejce
- 1 lžíce olivový olej
A ještě
- 80 g moravské uzené vcelku
- 70 g dýňová semínka loupaná
- 6 stroužků česnek
- hrst šalvěj
- červená chilli paprička
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- parmazán
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory i se slupkou uvaříme doměkka. Očištěný kus dýně (Hokaido se neloupe) upečeme v troubě také doměkka. Obojí bude trvat cca 25 minut. |
2 Hotovo | Ještě teplé brambory oloupeme a nastrouháme najemno do misky společně s čedarem. Upečenou dýni rozmixujeme a přidáme k bramborám. Promícháme spolu s vejcem a moukou a zpracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Množství mouky je přibližné, přidáváme jí postupně. |
3 Hotovo | Z těsta uválíme válečky na vydatně pomoučeném stole a nakrájíme na kousky. Vidličkou je trochu rozplácneme. Dáme si vařit dostatečně osolenou vodu s trochou oleje a gnocchi v ní po částech vaříme. Když vyplavou na hladinu, jsou hotové. Vyndaváme je cedníkem do misky a pokropíme olejem. |
4 Hotovo | V mezičase si v pánvi na troše oleje orestujeme česnek nakrájený na plátky, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a posekanou chilli papričku. Po chvilce přisypeme dýňová semínka a pokrájenou šalvěj. Promícháme, ještě dvě minuty restujeme a smícháme s gnocchi. |
5 Hotovo | Na talířích sypeme nastrouhaným parmazánem. |
6 Hotovo | Tip: Každou dávku připravených gnocchi dávejte na pečící papír a pomocí tohoto papíru nasypte do vroucí vody. |