Ingredience
Gnocchi
- 500 g dýně Hokaidó
- cca 170 g špaldová moukapřípadně namíchat s běžnou moukou polohrubou
- 1 ks vejce
- sůl
- pepř
A ještě
- 300 g anglická slanina
- 5 stroužků česnek
- 3 lžíce olivový olej
- miska čerstvá bazalka
- chilli koření
- sůl
A navíc
- 60 g parmazán
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Dýni omyjeme, přepůlíme, vybereme semínka a odvážíme půl kila. Hokaidó se neloupe, takže i se slupkou nakrájíme na měsíčky a zabalíme do alobalu. Položíme na plech a při 170 st. C upečeme doměkka, cca 25 min. |
2 Hotovo | Necháme zchladnout a buď v mixéru nebo elektrickým sekáčkem rozmixujeme na kaši. Přidáme i vejce, sůl a pepř a ještě protočíme. Kaši přendáme do misky, přisypeme mouku a zaděláme mírně lepivé těsto. Každá mouka je jiná, takže uvedené množství je orientační. Těsto by si mělo zachovat vláčnost a mírnou lepivost. |
3 Hotovo | Připravené těto rozválíme na pomoučené kuchyňské lince na čtyři válečky o průměru 2-3 cm a nožíkem nakrájíme na půl centimetrové kousky. Ukoulíme kuličky a vidličkou je rozmáčkneme. Uvaříme ve vroucí osolené vodě na dvě dávky. Gnocchi jsou hotové, když všechny vyplavou na hladinu. |
4 Hotovo | Cedníkem je svižně vylovíme, přendáme do suché misky a pokapeme olivovým olejem, aby se neslepily. Do vody dáme další dávku. |
5 Hotovo | Slaninu rozkrájíme na tenké nudličky a orestujeme pánvi na trošce oleje. Přidáme česnek rozkrájený na plátky a necháme zrůžovět. Zasypeme posekanou bazalkou, okořeníme chilli a ještě chvíli restujeme. Dle chuti osolíme. |
6 Hotovo | Na talířích sypeme nastrouhaným sýrem. |