Ingredience
- 700 g dýně Hokaidó
- 210 g hladká mouka
- 80 g čedar
- 1 ks vejce
- sůl
- mletý pepř
- řepkový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Dýni za pomoci kartáčku omyjeme teplou vodou. Rozkrojíme, vydlabeme semínka a dýni i se slupkou rozkrájíme na větší kousky. Na plech roztáhneme pečící papír a na něj rozmístíme kousky dýně. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C doměkka, cca 20 minut. |
2 Hotovo | Upečenou dýni necháme chvilku zchladnout a rozmixujeme na kaši nebo rozsekáme v elektrickém sekáčku. Přidáme jemně nastrouhaný nebo v sekáčku posekaný sýr. Přisypeme mouku, osolíme, opepříme a rozklepneme vejce. Zpracujeme nelepivé, velmi příjemné těsto. |
3 Hotovo | Z těsta vyválíme dva válečky o průměru 3 cm, rozkrájíme je na špalíčky a ukoulíme v dlaních krokety. Do malého kastrolku nalijeme vyšší hladinu oleje, tak aby byly krokety ponořené. Krokety vkládáme do rozpáleného oleje a osmažíme je dokřupava. |