0 0
Dýňové krokety

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
700 g dýně Hokaidó
210 g hladká mouka
80 g čedar
1 ks vejce
sůl
mletý pepř
řepkový olej

Dýňové krokety

Při výběru dýně Hokaidó se zaměřme spíš na velikost. S menší se líp pracuje a nebývá tak tvrdá.

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Recepty pro děti
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Dýni za pomoci kartáčku omyjeme teplou vodou. Rozkrojíme, vydlabeme semínka a dýni i se slupkou rozkrájíme na větší kousky. Na plech roztáhneme pečící papír a na něj rozmístíme kousky dýně. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C doměkka, cca 20 minut.

2
Hotovo

Upečenou dýni necháme chvilku zchladnout a rozmixujeme na kaši nebo rozsekáme v elektrickém sekáčku. Přidáme jemně nastrouhaný nebo v sekáčku posekaný sýr. Přisypeme mouku, osolíme, opepříme a rozklepneme vejce. Zpracujeme nelepivé, velmi příjemné těsto.

3
Hotovo

Z těsta vyválíme dva válečky o průměru 3 cm, rozkrájíme je na špalíčky a ukoulíme v dlaních krokety. Do malého kastrolku nalijeme vyšší hladinu oleje, tak aby byly krokety ponořené. Krokety vkládáme do rozpáleného oleje a osmažíme je dokřupava.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kokosové koule
další
Polévka ze zelených fazolek
předchozí
Kokosové koule
další
Polévka ze zelených fazolek

Přidejte svůj komentář