Ingredience
- 250 g dýně Hokaidó
- 80 g hladká mouka
- 20 g máslo
- 2 ks vejce
- 2 lžíce agávový sirup
- 1 ks pomeranč
- 1 lžička skořice
- 1 zarovnaná lžička prášek do pečiva
- sůl
- olej
A ještě
- javorový sirup
- zakysaná smetana
- vlašské ořechy
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Dýni omyjeme a oloupeme, a to i v případě, že se jedná o Hokaido. Nakrájíme na kousky a nasypeme do kastrolu. Přidáme máslo a chvilku restujeme, až začne dýně zlátnout. Přilijeme šťávu z půlky pomeranče, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Pomerančová šťáva s máslem vytvoří kolem dýně hustou šťávu. Necháme zchladnout. |
2 Hotovo | Do mixéru nebo elektrického sekáčku dáme dva žloutky, agávový sirup, skořici a zbytek pomerančové štávy. Přidáme podušenou dýni včetně šťávičky a vše rozmixujeme. Přemístíme do misky, přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zlehka promísíme. |
3 Hotovo | Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Po částech jej vmícháme lehounce do těsta. Na teflonové nebo keramické pánvi, vytřené olejem, smažíme na nízkou teplotu z obou stran malé lívanečky. Mělo by jich být 18 ks. |
4 Hotovo | Na talířích pokapeme javorovým sirupem, ozdobíme zakysanou smetanou a posypeme posekanými vlašskými ořechy. Pro jejih rozvonění je můžeme chvilku nasucho opéct na pánvi. |