0 0
Dýňové lívanečky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
250 g dýně Hokaidó
80 g hladká mouka
20 g máslo
2 ks vejce
2 lžíce agávový sirup
1 ks pomeranč
1 lžička skořice
1 zarovnaná lžička prášek do pečiva
sůl
olej
A ještě
javorový sirup
zakysaná smetana
vlašské ořechy

Dýňové lívanečky

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti

I když se dýně Hokkaidó neloupe, pro tento recept
ji oloupeme, aby byly lívanečky lehounké jako vánek :)

  • 40 min
  • Porcí: 6
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Dýni omyjeme a oloupeme, a to i v případě, že se jedná o Hokaido. Nakrájíme na kousky a nasypeme do kastrolu. Přidáme máslo a chvilku restujeme, až začne dýně zlátnout. Přilijeme šťávu z půlky pomeranče, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Pomerančová šťáva s máslem vytvoří kolem dýně hustou šťávu. Necháme zchladnout.

2
Hotovo

Do mixéru nebo elektrického sekáčku dáme dva žloutky, agávový sirup, skořici a zbytek pomerančové štávy. Přidáme podušenou dýni včetně šťávičky a vše rozmixujeme. Přemístíme do misky, přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zlehka promísíme.

3
Hotovo

Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Po částech jej vmícháme lehounce do těsta. Na teflonové nebo keramické pánvi, vytřené olejem, smažíme na nízkou teplotu z obou stran malé lívanečky. Mělo by jich být 18 ks.

4
Hotovo

Na talířích pokapeme javorovým sirupem, ozdobíme zakysanou smetanou a posypeme posekanými vlašskými ořechy. Pro jejih rozvonění je můžeme chvilku nasucho opéct na pánvi.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vepřová panenka ve slaninovém kabátku
další
Smetanové brambory s krůtím masem
předchozí
Vepřová panenka ve slaninovém kabátku
další
Smetanové brambory s krůtím masem

Přidejte svůj komentář