Ingredience
Polévka
- 400 g mražená kukuřice
- 400 g dýně Hokaidó
- 200 ml šlehačka
- 30 ml máslo
- 3 kostky zeleninový bio bujón
- 1 ks cibule
- muškátový oříšek
- chilli koření
Na ozdobu
- lupínky Nachos
- dýňová semínka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli rozkrájíme na nudličky a orestujeme na másle dosklovata. Přisypeme kukuřici a na kousky nakrájenou dýni (Hokaidó se neloupe). Přilijeme asi 1,4 l vody, přidáme bujóny, chilli a nastrouhaný muškátový oříšek. Vaříme do změknutí, cca 15 minut. Potom polévku rozmixujeme a v ideálním případě také přepasírujeme přes síto s většími oky. Polévku zjemníme šlehačkou a ještě minutku povaříme. Dle potřeby dochutíme solí nebo citrónovou šťávou. |
2 Hotovo | Na talíři ozdobíme dýňovými semínky, nachos a kvalitním olejem. |