0 0
Dýňový chléb

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

200 g dýně Hokaidó
150 g ovesné vločky
100 g jemné ovesné vločky
100 g dýňová semínka
20 g lněné semínko
4 lžíce kokosový olej
3,5 dl vlažná voda
2 lžíce psyllium
1 lžička jedlá soda
1 lžička sůl
1 lžička kvalitní ocet

Dýňový chléb

Psyllium jsou obaly semínek jitrocele indického. Absorbují vodu, čímž za prvé pomáhají našim střevům v trávení, a za druhé umožňují soudržnost těsta.

  • 75 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Ovesné vločky rozmixujeme na mouku, dýni oloupeme a najemno nastrouháme. Kokosový olej rozehřejeme. Přemístíme do misky, přidáme jemné vločky, nahrubo podrcená dýňová semínka, jedlou sodu, sůl, lněná semínka, psyllium a zalijeme vodou s trochou octa. Důkladně promícháme.

2
Hotovo

Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme olejem a naplníme těstem. Povrch uhladíme stěrkou a formu vložíme do trouby vyhřáté na 180 st C na 35 minut. Poté chléb vyndáme i s pečícím papírem vytáhneme z formy a necháme na mřížce ještě dopéct další půl hodinku.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tempeh s hlívou ústřičnou
další
Banánovo-pomerančové smoothie s rakytníkem
předchozí
Tempeh s hlívou ústřičnou
další
Banánovo-pomerančové smoothie s rakytníkem

Přidejte svůj komentář