Ingredience
- 200 g dýně Hokaidó
- 150 g ovesné vločky
- 100 g jemné ovesné vločky
- 100 g dýňová semínka
- 20 g lněné semínko
- 4 lžíce kokosový olej
- 3,5 dl vlažná voda
- 2 lžíce psyllium
- 1 lžička jedlá soda
- 1 lžička sůl
- 1 lžička kvalitní ocet
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Ovesné vločky rozmixujeme na mouku, dýni oloupeme a najemno nastrouháme. Kokosový olej rozehřejeme. Přemístíme do misky, přidáme jemné vločky, nahrubo podrcená dýňová semínka, jedlou sodu, sůl, lněná semínka, psyllium a zalijeme vodou s trochou octa. Důkladně promícháme. |
2 Hotovo | Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme olejem a naplníme těstem. Povrch uhladíme stěrkou a formu vložíme do trouby vyhřáté na 180 st C na 35 minut. Poté chléb vyndáme i s pečícím papírem vytáhneme z formy a necháme na mřížce ještě dopéct další půl hodinku. |