Ingredience
Granola
- 300 g ovesné vločky
- 150 g datle
- 100 g vlašské ořechy
- 80 g dýňová semínka
- z 1 ks pomerančová šťáva
Dýňové pyré
- 1 malá dýně Hokaidó
- 250 g mascarpone
- 200 g nízkotučná zakysaná smetana
- 50 ml šlehačkanebo mléko
- citrónová šťáva
- javorový sirup
- špetička sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Dýni omyjeme, rozkrojíme a odstraníme semínka. Zabalíme do alobalu a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C doměkka, cca 25 minut. Pak necháme vychladnout a rozkrájíme na kousky. |
2 Hotovo | Vločky smícháme s dýňovými semínky a pomerančovou šťávou. Rozprostřeme po pečícím plechu a vložíme do vyhřáté trouby. 10 minut zapékáme a pak přidáme pokrájené vlašské ořechy a datle a ještě 10 minut pečeme. |
3 Hotovo | Mezitím domixéru nalijeme šlehačku (nebo mléko, pokud chcete dietnější verzi), vyklopíme zakysanku a mascarpone, přidáme dýni, sůl a rozmixujeme dohladka. Ochutíme citrónovou šťávou a javorovým sirupem dle vlastní chuti a ještě promixujeme. |
4 Hotovo | Do skleniček nasypeme na dno trochu granoly, na ní navrstvíme trochu dýňového krému, zasypeme opět trochou granoly a na ní dáme zase trochu krému. Nahoře končíme granolou. Necháme chvíli odpočinout a podáváme. |