Ingredience
- 400 g ve slaném nálevu červené fazole
- 200 g rajčatová passata
- 30 g čedar
- 3 stroužky česnek
- 2 vejce
- 2 kukuřičné tortilla placky
- 1 cibule
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- chilli vločky
- petrželka
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Z fazolí slijeme nálev a necháme okapat. Na pánvi na troše oleje orestujeme cibuli nakrájenou na proužky a česnek nakrájený na plátky. Přisypeme fazole a zahřejeme. Osolíme, opepříme, okořením chilli a zalijeme passatou. Pět minut povaříme, občas promícháme. Vařečkou na dvou místech utvoříme "hnízda" pro vejce, a ta tam vyklepneme. Posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem, přikryjeme pokličkou a 5 minut na mírné teplotě zahříváme. Anebo ještě lepší, pokud máme kovovou pánev, dáme jí na 5 minut do trouby pod rozpálený gril. Nakonec posypeme posekanou petrželkou. |
2 Hotovo | Placky rozkrájíme na trojúhelníčky a ty opečeme z obou stran na pánvičce vytřené trochou oleje. |