0 0
Fazolová sekaná

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
350 g červené fazole
250 g čedar
80 g ječné kroupy nebo slzovka
40 g lněné semínko
4 stroužky česnek
2 ks rohlík
2 ks vejce
2 ks mrkev
2 lžíce majoránka
2 lžíce plnotučná hořčice
2 lžíce kremžská hořčice
1,5 dl mléko
1 velká cibule
kus celer
dle chuti sůl
čerstvě mletý pepř
celerová nať
kousek velikosti dopisní známky mořská řasa Kombu
A ještě
50 g máslo

Fazolová sekaná

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské

Fazole i kroupy se vaří dlouho. To je fakt, ale zase si můžeme uvařit najednou celý sáček
a zbytek zamrazit pro další použití :)

  • 180 min
  • Porcí: 7
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Fazole propláchneme a namočíme přes noc do chladné vody (min. na 8 hodin). Stejně tak kroupy. Druhý den vodu slijeme, doplníme novou a uvaříme doměkka s kouskem mořské řasy. Je dobré počítat s tím, že to může trvat až hodinu a půl. Fazole i kroupy během vaření párkrát zamícháme, aby se nepřichytly ke dnu. Případně doplníme horkou vodu, pokud se vyvaří a můžeme sbírat pěnu, která se na hladině tvoří. V mezičase si uvaříme v troše slané vody také mrkev a celer.

2
Hotovo

Rohlíky rozlámeme a namočíme do mléka. Měkké fazole společně s cibulí, zchladlou zeleninou, vymačkanými rohlíky, česnekem a sýrem umeleme na masovém strojku. Ochutíme hořčicí, majoránkou, solí a pepřem. Přidáme lněná semínka, rozpuštěné máslo a kroupy a důkladně promícháme. Ochutnáme, případně dochutíme, abychom s chutí byli spokojeni a vmícháme posekanou celerovou nať a vejce.

3
Hotovo

Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem a směs do ní vyklopíme. Po povrchu uhladíme stěrkou, přikryjeme alobalem a 50 minut pečeme při 180 st. C. Pak alobal odstraníme a ještě 20 minut dopečeme dorůžova. Doporučuju krájet až po vychladnutí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pyré z pečených rajčat s parmazánovými krekry
další
Jablečná kůže se zázvorem
předchozí
Pyré z pečených rajčat s parmazánovými krekry
další
Jablečná kůže se zázvorem

Přidejte svůj komentář