Ingredience
- 2 ks fenykl
- 2 ks zeleninový bio bujón
- 2 lžíce máslovrchovaté
- 1 dl šlehačka
- 1 ks cibule
- 1 ks petržel
- dle chuti citrónová šťáva
Na ozdobení
- červená chilli paprička
- tortilla chips
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V kastrolu rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli nakrájenou na kostičky. Přilijeme víno a vydusíme. Přidáme na kostičky nakrájenou petržel, a po chvíli také nakrájený fenykl. Promícháme a zalijeme horkou vodou. Přidáme bujónové kostky a vaříme do změknutí zeleniny. Potom polévku rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme šlehačkou a případně dochutíme citrónovou šťávou. |
2 Hotovo | Na talířích ozdobíme chipsy, chilli papričkou a pokapeme olivovým olejem. |