Ingredience
- 140 g jablko1 větší
- 120 g jemné ovesné vločky
- 120 g nesolené arašídy
- 120 g datlová pastanebo datle
- 120 g arašídové máslo
- 50 g máslo
- 20 g pohanková celozrnná moukapříp. pšeničná
- 1 ks vejce
- 1 lžička jedlá soda
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Arašídy nahrubo nasekáme, ideálně v sekáčku, a nasypeme do misky. Přidáme vločky, sodu, sůl a mouku. V sekáčku nebo mixéru rozmixujeme oloupané a na kousky nakrájené jablko s datlovou pastou, arašídovým máslem, vejcem a rozpuštěným máslem. Vše smícháme a vytvoříme polotuhé těsto. |
2 Hotovo | Plech vyložíme pečícím papírem. Polévkovou lžící nabíráme kusy těsta a na v dlaních ukoulíme bochánky, které na plechu rozplácneme na placičky. Vyjde jich 12 ks. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C dozlatova, cca 10 minut. Necháme zchladnout na plechu. |