0 0
FlapJack arašídové koláčky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
140 g jablko 1 větší
120 g jemné ovesné vločky
120 g nesolené arašídy
120 g datlová pasta nebo datle
120 g arašídové máslo
50 g máslo
20 g pohanková celozrnná mouka příp. pšeničná
1 ks vejce
1 lžička jedlá soda
špetka sůl

FlapJack arašídové koláčky

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty

Věřte tomu nebo ne, nesolené arašídy jsou prý vhodnou potravinou při hubnutí.
A překvapivě to nejsou oříšky, ale luštěniny.

  • 25 min
  • Porcí: 12
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Arašídy nahrubo nasekáme, ideálně v sekáčku, a nasypeme do misky. Přidáme vločky, sodu, sůl a mouku. V sekáčku nebo mixéru rozmixujeme oloupané a na kousky nakrájené jablko s datlovou pastou, arašídovým máslem, vejcem a rozpuštěným máslem. Vše smícháme a vytvoříme polotuhé těsto.

2
Hotovo

Plech vyložíme pečícím papírem. Polévkovou lžící nabíráme kusy těsta a na v dlaních ukoulíme bochánky, které na plechu rozplácneme na placičky. Vyjde jich 12 ks. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C dozlatova, cca 10 minut. Necháme zchladnout na plechu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Mrkvový dort s pekanovými ořechy
další
Hovězí ragú s fenyklem
předchozí
Mrkvový dort s pekanovými ořechy
další
Hovězí ragú s fenyklem

Přidejte svůj komentář