Ingredience
- 350 g jemné ovesné vločky
- 180 g máslo
- 100 g datlová pastanebo datle
- 100 g med
- 50 g strouhaný kokos
- 50 g slunečnicová semínka
- 50 g brusinky
- 45 g mletý ostropestřec mariánský
- 20 g lněné semínko
- 1 ks vejce
- z 1 ks pomerančová šťáva
- z 1 ks citrónová šťáva
- 1 ks banán
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Ve vodní lázni rozpustíme máslo a smícháme s medem. Do misky odvážíme vločky, přidáme sůl a všechny sypké přísady. Datlovou pastu nebo datle rozkrájíme na malé kousky a přidáme k vločkám. Přimícháme taky nastrouhaný banán a rozpuštěné máslo. Přilijeme citrusovou šťávu a rozkvedlané vejce. Vše společně důkladně promísíme. |
2 Hotovo | Plech vyložíme pečícím papírem a hmotu po něm rozprostřeme do tvaru obdélníku a navlhčenou rukou vytvarujeme tak, aby placka byla asi 2 cm vysoká a obvod zarovnaný. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C dozlatova, cca 20 minut. Nenechte se zmást tím, že flapjack bude ještě měkký. Po zchladnutí ztvrdne. |
3 Hotovo | Ještě vlažný nakrájíme rádýlkem na tyčinky. |