0 0
FlapJack – domácí tyčinky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
350 g jemné ovesné vločky
180 g máslo
100 g datlová pasta nebo datle
100 g med
50 g strouhaný kokos
50 g slunečnicová semínka
50 g brusinky
45 g mletý ostropestřec mariánský
20 g lněné semínko
1 ks vejce
z 1 ks pomerančová šťáva
z 1 ks citrónová šťáva
1 ks banán
špetka sůl

FlapJack – domácí tyčinky

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty

FlapJack je ovesná tyčinka
s máslem a medem. Je plná chuti a zdraví.

  • 35 min
  • Porcí: 22
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Ve vodní lázni rozpustíme máslo a smícháme s medem. Do misky odvážíme vločky, přidáme sůl a všechny sypké přísady. Datlovou pastu nebo datle rozkrájíme na malé kousky a přidáme k vločkám. Přimícháme taky nastrouhaný banán a rozpuštěné máslo. Přilijeme citrusovou šťávu a rozkvedlané vejce. Vše společně důkladně promísíme.

2
Hotovo

Plech vyložíme pečícím papírem a hmotu po něm rozprostřeme do tvaru obdélníku a navlhčenou rukou vytvarujeme tak, aby placka byla asi 2 cm vysoká a obvod zarovnaný. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C dozlatova, cca 20 minut. Nenechte se zmást tím, že flapjack bude ještě měkký. Po zchladnutí ztvrdne.

3
Hotovo

Ještě vlažný nakrájíme rádýlkem na tyčinky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Ukrajinský boršč
další
Kuřecí rohlíčky s hráškovým pyré
předchozí
Ukrajinský boršč
další
Kuřecí rohlíčky s hráškovým pyré

Přidejte svůj komentář