1 0
Francouzská bageta

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

200 g celozrnná pšeničná mouka
200 g polohrubá mouka
250 g mléko
1 lžička med
3/4 lžičky sůl
1/2 lžičky cukr
1/3 kostky droždí

Francouzská bageta

Trendy:
  • Levné a chutné recepty

Správná bageta musí být čerstvá, pěkně křupavá
a drobivá. Čím větší čurbes na stole po jídle, tím líp. Proto si prý Francouzi chodí do oblíbené pekárny několikrát denně.

  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do robotu nebo domácí pekárny, v nejhorším případě do mísy :-) dáme vlažné mléko, cukr a droždí. Necháme chvilku stát. Přidáme mouku, sůl, med a zpracujeme těsto. Není potřeba ho nechat v míse kynout. Těsto hned rozdělíme na 2 části. Na pomoučeném vále nebo pracovní desce rozválíme každý díl válečkem na placku, ideálně tvaru obdélníku. Po delší straně přehneme do dvou třetin a zbývající třetinu přehneme navrch, snažíme se okraj přetáhout tak, aby se dal ještě podsunout pod bagetku. Bude tak lépe držet tvar.

2
Hotovo

Vzniklé bagety přendáme na plech vyložený pečícím papírem, šikmo několikrát nařízneme zubatým nožem, přikryjeme utěrkou a necháme 50 minut kynout. Potom vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C na 20 minut. Pod mřížku s plechem vložíme pekáček s vodou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Ovocná limonáda
další
Podzimní pórková polévka
předchozí
Ovocná limonáda
další
Podzimní pórková polévka

Přidejte svůj komentář