0 0
Francouzská cibulačka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1000 ml zeleninový vývar nebo 2 bio zeleninové bujóny
150 ml bílé víno
80 g máslo
4 cibule velké
2 stroužky česnek
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce třtinový cukr
1 lžíce olej
1 větvička rozmarýna
1 větvička tymián
1 větvička šalvěj
sůl
čerstvě mletý pepř
A ještě
celozrnný toustový chléb
olivový olej
sýr Gruyere nebo jiný tvrdý

Francouzská cibulačka

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské

Bylinky můžete použít též sušené. Čerstvé svažte je bílou nití anebo zavřete do velkého čajového sítka, budou se líp odstraňovat.

  • 60 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V kastrolu rozpustíme polovinu másla se lžící oleje. Cibule oloupeme, v půlce překrojíme a nakrájíme na nudličky. Nasypeme je k máslu a přidáme plátky česneku. Zasypeme cukrem a promícháme. Za častého míchání restujeme, až je cibule zlatá. To je opravdu důležité, aby měla polévka krásnou zlatou barvu. Nesmí se však spálit!

2
Hotovo

Když dosáhneme požadované barvy, zalijeme cibuli vínem a necháme částečně vydusit. Poté zalijeme horkým vývarem. Přidáme svázané bylinky, sůl a pepř.

3
Hotovo

Během restování cibule zpěníme v malém kastrůlku zbytek másla, zaprášíme moukou a usmažíme zlatavou, voňavou jíšku. Necháme trochu zchladnout a pak vmícháme do polévky. Polévku povaříme asi 15 minut. Odstraníme bylinky.

4
Hotovo

Toustové chlebíky rozkrojíme na trojúhelníky, potřeme olejem a opečeme na pánvi. Opečené položíme na porce polévky a posypeme nastrouhaným sýrem. Krátce zapečeme pod rozpáleným grilem anebo flambovací pistolí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tvarožník
další
Makový chlebíček
předchozí
Tvarožník
další
Makový chlebíček

Přidejte svůj komentář